Η θεατρική ομάδα «Φύρδην Μίγδην», πάντα πιστή στο πνεύμα των ημερών, για φέτος το Πάσχα παρουσιάζει το αφιέρωμα «Ω γλυκύ μου έαρ, μέρα Μαγιού σε χάνω...», το οποίο αγαπήθηκε στην πρώτη του εκδοχή τον Απρίλιο του 2015 και επανέρχεται εμπλουτισμένο, σε μια σύμπραξη με την πολυβραβευμένη Μεικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής και τη χορωδία Ιεροψαλτών του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής.
Ημερομηνίες παραστάσεων:
- Σάββατο 1 Απριλίου, ώρα 8 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο Επανομής
- Παρασκευή 7 Απριλίου, ώρα 8 μ.μ., Κινηματοθέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», έναντι Λευκού Πύργου, υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
- Σάββατο 8 Απριλίου, ώρα 8 μ.μ., Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Φύρδην Μίγδην» θα αποδόσουν αποσπάσματα από το σπαρακτικό κείμενο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου σε συνδυασμό με ποίηση του Κώστα Βάρναλη και κείμενα από τη δημοτική μας παράδοση που αναφέρονται στα Θεία Πάθη, ενώ η Μεικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής και η χορωδία Ιεροψαλτών του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το μελοποιημένο «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και επιλογές από τα Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου.
Ένα μικρό αφιέρωμα σε μία από τις πιο σπουδαίες Βυζαντινές υμνογραφικές συνθέσεις, τα Εγκώμια, αλλά και σε ένα από τα μεγαλύτερα ποιήματα του Ρίτσου το οποίο γράφτηκε στη γλώσσα του δημοτικού μοιρολογιού και μελοποιήθηκε αψεγάδιαστα από το Μίκη Θεοδωράκη, ένα συνταίριασμα του ανθρώπινου πόνου, του σπαραγμού της μάνας μπροστά στο νεκρό παιδί της, με το τραγικό πρόσωπο της Πανανθρώπινης Μάνας, της Παναγίας μας, η οποία θρηνολογεί και λέει:
«Ὢ γλυκύ μου ἔαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, ποῦ ἔδυ σου τὸ κάλλος;»
Διδασκαλία κειμένων - Επιμέλεια: Γιώτα Αλεξοπούλου
Διεύθυνση Χορωδίας: Ευτυχία Βογιατζή
Διεύθυνση Χορωδίας Ιεροψαλτών: Νίκος Τσεπίσης

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.