Κράτησε μια κλειστή σφιχτή ομάδα διοίκησης ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης με σχεδόν τα ίδια πρόσωπα στις θέσεις ευθύνης, μη ρισκάροντας σε συνεργάτες που είτε δεν κρίθηκαν προβιβάσιμοι είτε οι ίδιοι δεν θέλησαν να αποδεχθούν την βάσανο της διοικητικής ευθύνης.
Στην ουσία με τις χθεσινές δημαιρεσίες, που ακολούθησαν τις αναθέσεις των αντιδημαρχιών δεν υπήρξε καμία αλλαγή που να έφερε την έκπληξη.
Τα νέα πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν κατέλαβαν επουσιώδεις θέσεις είτε στο προεδρείο είτε στις επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στο προεδρείο του δημοτικού Συμβουλίου παραμένει πρόεδρος ο κ. Σπύρος Αδαμίδης, ο οποίος έλαβε 23 θετικές ψήφους και 5 λευκές. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε αυτή την γαλαντόμα διάθεση της αντιπολίτευσης  που αν και στη διάρκεια της πρώτης θητείας του κ. Αδαμίδη τον κατηγόρησε πολλάκις για αλαζονία και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, εντούτοις (εξαιρουμένης της στάσης της Λαϊκής Συσπείρωσης που απείχε από τη ψηφοφορία) τον επιβράβευσε με θετικές ή και λευκές ψήφους, παρά τις επιφυλάξεις που επιχείρησε να κρατήσει η παράταξη της Συμπολιτείας  με την αμφίσημη δήλωση του επικεφαλής της κ. Σπύρου Κουζινόπουλου: «Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σημαντική βελτίωση στη στάση του έναντι της αντιπολίτευσης. Μακάρι αυτή να συνεχιστεί και μακάρι να διαψευστούμε στους λόγους που μας οδηγούν σήμερα να δώσουμε αρνητική ψήφο στο πρόσωπό του». Ο ΘερμαΓικός και πάλι "ωσεί παρών" ...
Την υποψηφιότητα του κ. Αδαμίδη είχε προτείνει ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης, λέγοντας ότι ήταν επιτυχής η προηγούμενη θητεία του τα προηγούμενα 2,5 χρόνια, καθώς «άσκησε με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντά του, ενώνοντας και συνθέτοντας όλες τις απόψεις στο δημοτικό συμβούλιο».
Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε για την εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, επί 29 παρόντων, ψήφισαν 28 καθώς απείχε της ψηφοφορίας η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη και έτσι ο μοναδικός υποψήφιος, που ήταν ο κ. Σπύρος Αδαμίδης έλαβε 23 θετικές ψήφους και 5 λευκές.
Τις θέσεις αντιπροέδρου και Γενικού Γραμματέα κατέλαβαν οι κκ Νίκος Παράσχου και Νίκος Μπαλάφας με 28 και 26 ψήφους αντίστοιχα.


Οικονομική Επιτροπή

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής παρέμεινε ο κ. Παναγιώτης Μήλιος ο οποίος διατήρησε και την θέση του Αντιδήμαρχου οικονομικών και διοικητικών Υπηρεσιών, παρ' ότι οι φήμες των έφεραν να παραιτείται πριν λίγο καιρό.

Τακτικά μέλη 

Νίκος Μπαλάφας (25 ψήφους), Γιώργος Μαντζανάρης (26), Πάττη Πασχαλίδου (26), Θοδωρής Τζέκος (26) Θωμάς Μπίρος (25), Χρήστος Βογιατζής (27), Κατερίνα Μεσμερλή (28), Σπύρος Κουζινόπουλος (25)

Αναπληρωματικά μέλη

Γιάννης Καλλονάς (24 ψήφοι), Νίκος Γιάκης (22), Άγγελος Σαμακοβλής (23), Αντώνης Βουδούρης (26) και Θοδωρής Τζίνας (26 ψήφοι)


Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Πρόεδρος εκλέχτηκε η κα Πάττη Πασχαλίδου, που αφού διατήρησε τη θέση της στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών στις πρόσφατες αναθέσεις αναλαμβάνει και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.


Τακτικά μέλη

Γιώργος Φεστερίδης (20 ψήφοι), Γραμματάς Χάκης (26), Τάκης Μήλιος (24), Νίκος Γιάκης (24), Γιάννης Καλλονάς (24), Αντώνης Βουδούρης (25), Γιάννης Βογιατζής (23) και Θοδωρής Τζίνας (23)


Αναπληρωματικά μέλη

Κατερίνα Χατζηχριστοφή (24), Θράσος Παζαρόπουλος (25), Φώτης Τζάκης (26), Κώστας Τροκάνας (24) και Γιάννης Τσακμάκας (21)


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Εύκολα από τα παραπάνω συνάγεται πως η δυναμική κλειστή διοικητική ομάδα που θα οδηγήσει την παράταξη Μαυρομάτη στις επόμενες εκλογές απαρτίζεται από: Παναγιώτη Μήλιο, Σπύρο Αδιαμίδη, Πάττη Πασχαλίδου, Γιώργο Φεστερίδη, Μάκη Μπύρο, Φώτη Τζάκη και Κατερίνα Χατζηχριστοφή (που τοποθετήθηκε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στη θέση του μέχρι πρότινος Θοδωρή Τζέκου).


ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Να σημειώσουμε επίσης τις τέσσερις ηχηρές απουσίες δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.
Από τις χθεσινές δημαιρεσίες απουσίασαν χωρίς δικαιολόγηση της μη παρουσίας τους οι κκ Γιώργος Καριώτης, Παναγιώτης Κολλάρας, Δημήτρης Μαντζάρης και Νίκος Γιάκης.


* Η φωτο είναι από τις δημαιρεσίες του 2014

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Χρήστο ,η Συμπολιτεία σύσσωμη καταψήφισε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Υπήρχε και ανάλογη δήλωση του Σ.Κουζινόπουλου στο συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη, δεν παρακολούθησα την ειδική συνεδρίαση, ασθενής ων. Την παρακάτω φράση ανέσυρα από ανάρτηση του Σπύρου: "Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε για την εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, επί 29 παρόντων, ψήφισαν 28 καθώς απείχε της ψηφοφορίας η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη και έτσι ο μοναδικός υποψήφιος, που ήταν ο κ. Σπύρος Αδαμίδης έλαβε 23 θετικές ψήφους και 5 λευκές". Φυσικά και δέχομαι τη διόρθωσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.