Η Ομάδα «Θεάτρου Όραμα» της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ ανεβάζει για τρεις παραστάσεις το θεατρικό έργο «Οίκος ευγηρίας» του Μανώλη Κορρέ στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης.

Οι παραστάσεις θα δοθούν Παρασκευή 07, Σάββατο 08, και Κυριακή 09 Απριλίου 2017 με ώρα έναρξης 20:30

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κέλλυ Κυρμπάση
Σκηνογραφική-ενδυματολογική επιμέ­λεια: Σοφία Ιεροδιακόνου
Μουσική επιμέλεια: Ντίνα Ντισλή
Φωτισμοί: Γρηγόρης Μόσχου
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Σοφία Ιεροδιακόνου

Σκηνοθετικό σημείωμα:
Ο «Οίκος ευγηρίας» του Μανόλη Κορρέ καταγράφει λεπτομερώς και με ακρίβεια όλα όσα συμβαίνουν σε πολλά γηροκο­μεία στη χώρα μας και όχι μόνο.
Εγκατά­λειψη ανήμπορων ψυχών, από τα παιδιά τους, γιατί όταν γεράσει ο άνθρωπος δυστυχώς συνήθως είναι βάρος για τις οικογένειές τους.
Λες και νομίζουν οι νέοι ότι ποτέ δε θα περάσουν και οι ίδιοι το κατώφλι της τρίτης ηλικίας.
Επίσης το έργο πραγματεύεται την εκμετάλλευση στο έπακρο αυτών των ανθρώπων από τις διοικήσεις των ευαγών δήθεν ιδρυ­μάτων.
 «Συνεργός» σ’ αυτό το στημένο παιχνίδι τα μέσα ενημέρωσης που στο όνομα της τηλεθέασης παρουσιάζουν, πολλές φορές, μια εικονική πραγματικό­τητα αντί να υπηρετούν την αλήθεια και να ξεμπροστιάζουν τα κακώς κείμενα.
Κι όλα αυτά διαποτισμένα με γερές δόσεις χιούμορ, με εστίες αντίστασης κάποιων ασυμβίβαστων χαρακτήρων, που δια­τηρούν αναμμένη την ελπίδα ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, αν δεν μένουμε σιωπηλοί, απαθείς και αντιστεκόμαστε ενάντια σε κάθε τι σάπιο.
 Η σκηνοθετική ματιά είδε το έργο, σήμερα εν έτει 2017, από μια άλλη οπτική γωνία όπου όλη η Ελλάδα κοντεύει να καταντήσει, ένα απέ­ραντο γηροκομείο με το φευγιό των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό για την αναζή­τηση της όποιας ελπίδας.
Το στοίχημα της διαχρονικότητας του κειμένου θα κερδηθεί όταν θα δείτε, αγαπητοί φίλοι θεατές, την παράσταση και φύγετε από το θέατρο συγκινημένοι, αποφορτισμένοι αλλά και με τη σπίθα στα μάτια σας ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να το θέ­λουμε εμείς οι ίδιοι πραγματικά.

Παίζουν :
Βάντα Ερμείδου, Ηλίας Μπερμπέρης, Σοφία Ιεροδιακόνου, Νίκος Μαλούδης, Δημήτρης Δήμου, Βαγγέλης Καρα­μπάσογλου, Γιάννης Λάσκος, Τάνια Βρατσκίδου, Τζένη Σταθοπούλου, Σμαρώ Τσιφουτίδου, Ελευθερία Νά­κου, Παναγιώτης Παπαντωνίου, Ντίνα Ντισλή, Γρηγόρης Σούγγαρης, Ηλιάνα Αγρογιάννη, Δανάη Γεωργιάδου, Θο­δωρής Κουστολίδης, Κέλλυ Κυρμπάση, Ζωή Ταυλαρίδου, Χριστίνα Τσοντίλη, Θεόφιλος Λάλος.


Προπώληση εισιτηρίων: 4€
Τιμή εισιτηρίου στην είσοδο: 6€
**Τα προπωλημένα εισιτήρια οφείλουν να κλείσουν θέση, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 07/04 & ώρα 19:00.

Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου: Θεόφιλος Λάλος
Επιμέλεια έντυπου υλικού: Σοφία Ιεροδιακόνου

Πληροφορίες  στη Γραμματεία του Π.Κ.Θ. 

Τηλ:  2310 461 655  |  2310 463 423


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.