Ως ύποπτος για διάπραξη σοβαρότατων κακουργηματικών πράξεων καλείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Αρτέμης Σώρρας, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την δράση του πολιτικού φορέα - ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις».

Η έρευνα της εισαγγελέως Ευγενίας Αυλίδου μπαίνει στο τελικό στάδιο και ήδη η εισαγγελική λειτουργός έχει καλέσει τον Αρτέμη Σώρρα σε ανωμοτί καταθέσεις ως αύριο το μεσημέρι. Κλήση έχουν δεχθεί και συνεργάτες του, οι οποίοι ερευνώνται για κακουργήματα όπως αυτά που αφορούν απάτη και σύσταση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για σειρά άλλων αδικημάτων, όπως διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες.

Η εισαγγελέας έχει μελετήσει και αξιολογήσει πλήθος στοιχείων για την υπόθεση, μεταξύ αυτών και τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει πριν λίγο καιρό ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος ο οποίος χαρακτήριζε τον Αρτέμη Σώρρα «φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας», ενώ παρέθετε στοιχεία για τα χρήματα που εισπράττει η ερευνώμενη ΜΚΟ από τα μέλη της.

Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Αυλίδου μελέτησε τις δικογραφίες που εκκρεμούσαν σε βάρους του Σώρρα, οι οποίες απεστάλησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Ανάμεσα στο υλικό είναι και η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Εισαγγελέας της Πελοποννήσου σχετικά με την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις». Η κα. Δημητρίου είχε συμπεριλάβει στον φάκελο που διαβιβάστηκε για την υπόθεση της δράσης της ΜΚΟ και τα στοιχεία που είχε προσκομίσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.