Η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν βάσει των τουρκικών χρυσόβουλων στη μονή Βατοπεδίου. Και ως εκ τούτου όλες οι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τα όργανα του Δημοσίου για τις "ιερές" ανταλλαγές ήταν σύννομες.

Μάλιστα. Έτσι έκλεισε άλλη μια υπόθεση σκανδάλου στην Ελλάδα της λαμογιάς και της διαπλοκής.
Μια υπόθεση που "έριξε" μία κυβέρνηση, προκάλεσε την παραίτηση δύο εισαγγελέων και σύσταση μίας εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, ενώ απασχόλησε για δύο χρόνια το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο.

Με την σημερινή απόφασή του το δικαστήριο έκρινε αθώους όλους τους κατηγορουμένους και τους απόδωσε ωσάν λευκές περιστερές στην κοινωνία, τόσο τον ηγούμενο Εφραίμ, τον μοναχό Αρσένιο αλλά και άλλους 12 συγκατηγορούμενούς τους.

Όταν δε το δικαστήριο ανακοίνωσε την τελευταία παρεμπίπτουσα απόφασή του για άρση της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων κατηγορουμένων, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας: «Άξιος ο γέροντας» και «Χριστός ανέστη». Μάλιστα κάποιοι από τους παρευρισκόμενους στο ακροατήριο, ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς και αγκαλιάζονταν μεταξύ τους.

Σε δήλωσή του ο ηγούμενος Εφραίμ ανέφερε: «Ευχαριστούμε το Θεό και την Παναγία για την αίσια έκβαση της υποθέσεως και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε το Θεό».

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Βατοπεδίου ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτζιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.

Δηλώσεις Καραμανλή

Τόση ήταν η συγκίνηση που ο βούδας της ελληνικής πολιτικής σκηνής Κώστας Καραμανλής διέκοψε την διαρκή σιωπή του και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.
Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας
    Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.