Σε άρθρο της στο «Χωνί» (5-3-17) η κ. Βάσω Ασμανίδου αναφέρεται στην κ. Φραγκίσκα Μεγαλούδη, η οποία έζησε περίπου δυο χρόνια στη δακτυλοδεικτούμενη απ’ τους δυτικούς χώρα των Κιμ.

Και για να καταλάβουμε τι σημαίνει δακτυλοδεικτούμενη, αρκεί να σκεφτούμε ότι μπορεί να είναι ομοιοπαθείς με μας και πολλά απ’ αυτά, που λέγονται σε βάρος τους να είναι κατασκευάσματα της δυτικής προπαγάνδας. Αφού και οι δικοί μας «εταίροι», με προεξάρχοντες τους δουλευταράδες και εντιμότατους Γερμανούς, ανακάλυψαν ότι είμαστε λαός «διεφθαρμένος» και «τεμπέλικος». Παρότι οι στατιστικές λένε ότι εργαζόμαστε πολύ περισσότερο απ’ αυτούς, οι οποίοι στη διαφθορά είναι ασυναγώνιστοι. Δεδομένου ότι η αφροσύνη και η παραφροσύνη του 2ου παγκοσμίου πολέμου στοίχισε στην ανθρωπότητα περισσότερα από εξήντα εκατομμύρια θύματα. Και ότι δεν παραλείπουν να πριμοδοτούν με φοροαπαλλαγές τις διάφορες ληστρικές εταιρίες τους ( Ζήμενς), ώστε αυτές να λαδώνουν εφιάλτες άλλων χωρών, προκειμένου να προωθούν τα προϊόντα τους. Αλλά και η καταθλιπτική σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ οικονομική τους υπεροχή, μαρτυρεί, την αδηφάγο αρπακτικότητά τους.

Αλλά ας επιστρέψουμε στη χώρα των Κιμ κι ας επιχειρήσουμε να τη συγκρίνουμε με τις χώρες της ενάρετης Δύσης και ιδιαίτερα με τον παράδεισο, στον ποίο ζούμε εμείς οι σκληροπυρηνικοί ευρωπαίοι Έλληνες. Παραπονιούνται, λέει, οι Βορειοκορεάτες ότι κρυώνουν το χειμώνα. Πράγμα που συμβαίνει και με το παραπάνω και με μας, οι οποίοι κατά το φετινό ιδιαίτερα χειμώνα δεινοπαθήσαμε. Αλλά σε αντίθεση με μας οι Βορειοκορεάτες ποτέ δεν είπαν στην κ. Μεγαλούδη ότι πεινάνε, όπως συμβαίνει με ένα μέρος του ελληνικού πληθυσμού. Και απόδειξη της αποτροπιαστικής αυτής πραγματικότητας αποτελεί το γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες, που ψάχνουν ακόμη και τους σκουπιδοτενεκέδες να βρούνε κάτι για να ξεγελάσουν την πείνα τους. Άλλωστε το γεγονός ότι έχουν οι Βορειοκορεάτες ελλείψεις σε φάρμακα αυτό οφείλεται στο εμπάργκο, που τους έχουν επιβάλει οι φιλελεύθεροι δυτικοί δολοφόνοι.

Αξιοσημείωτα είναι επίσης και τα όσα περί πολιτικής λέει η κ. Μεγαλούδη. Ότι, δηλαδή, στη Βόρεια Κορέα δεν υφίσταται πολιτική, ούτε βέβαια αντιπολίτευση και ελευθερία του λόγου. Εκεί ο κόσμος έχει αποδεχτεί αυτή την πραγματικότητα και δεν μιλούν για το υφιστάμενο καθεστώς «ούτε θετικά ούτε αρνητικά». Αλλά μήπως κι εδώ δεν έχουμε «μία από τα ίδια»; Ή μήπως υπάρχει ουσιαστικά πολιτική και ελευθερία του λόγου στο δυτικό κόσμο και ιδιαίτερα εδώ στην χώρα μας; Ο λαός μπορεί στα καφενεία να λέει πολλά και διάφορα για τους πολιτικούς και την πολιτική. Η ελευθερία, όμως που του έχουν αφήσει αποβλέπει στο να εκτονώνεται και έτσι να καθίσταται ακίνδυνος. Άλλωστε ο λαός έχει χωνέψει κατά βάθος ότι πολιτικά είναι ανύπαρκτος. Και ο, τι κι αν πει αυτός κι ο, τι κι αν ψηφίσει, αυτοί θα του φορτώσουν στο σβέρκο όποιον θέλουν. Με αποτέλεσμα να έχει ο λαός περιπέσει από πολιτικής πλευράς σε κατάσταση αδράνειας και παθητικότητας.

Λέγεται, για παράδειγμα, πως η επονομαζόμενηΤράπεζα της Ελλάδας δεν ανήκει, όπως πιθανόν πιστεύεται, στον ελληνικό λαό, αλλά βρίσκεται στη δικαιοδοσία του παγκόσμιου επικυρίαρχου κ. Ρότσιλδ. Ο οποίος μπορεί να είναι, όπως πολλά δείχνουν, υπεράνω κυβερνήσεων και να ρυθμίζει όπως εκείνος θέλει την οικονομική μας ζωή. Ή μήπως εξάλλου τυχαία τάχα βρίσκεται εκεί στο ελληνικό-υποτίθεται-Υπουργείο Εσωτερικών εκείνο το ειδικό για την έκδοση εκλογικών αποτελεσμάτων κατασκεύασμα, που ακούει στο όνομα SINGULAR LOGIC; Κι ακόμη τυχαία και αυτό μπορεί ν’ αποτελεί, όπως λένε, ιδιοκτησία επίσης του κ. Ρότσιλδ; Που σημαίνει ότι το κατασκεύασμα αυτό είναι πολύ απίθανο ν’ ακούει τη φωνή του ελληνικού λαού και όχι του παντοδύναμου αφεντικού του!

Και είναι πολύ περίεργο, που κάποιοι πολιτικοί, των οποίων υπονομεύονται οι προσπάθειες δεν φαίνεται να προβληματίζονται. Όταν μάλιστα είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποια εκλογικά αποτελέσματα, όπως, για παράδειγμα , των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών δεν φαίνονται να έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Δεδομένου ότι οι εκλογές αυτές περισσότερο έμοιαζαν με χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης, απ’ την ελληνική Βουλή όλων εκείνων, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ουσιαστική αντιπολίτευση και παράλληλα να ευνοήσουν την είσοδο των πρόθυμων να υπηρετήσουν το μνημονιακό κρεματόριο.
Αλλά ο αδυσώπητος πόλεμος υφίσταται και στο χώρο της ελεύθερης έκφρασης. Δεδομένου ότι στο δυτικό κόσμο, μπορεί να υπάρχουν πολλά ΜΜΕ, αλλά είναι όλα φερέφωνα των ίδιων κυρίων. Κι αν που και που ακούγονται κάποιες αντίθετες φωνές, μόλις πάνε να γίνουν επικίνδυνες, «τις τρώει το σκοτάδι». Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί η αντιμετώπιση του κ. Καζάκη. Ο οποίος για ένα διάστημα ήταν περιζήτητος στα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα. Όταν όμως διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν έσπευσαν όλοι τους σχεδόν να τον «αφορίσουν». Με αποτέλεσμα ο μόνος χώρος στον οποίο μπορεί προς το παρόν να βρει κάποιος τις συνεντεύξεις του να είναι το YouTube. Και λέω προς το παρόν, αφού ακόμη και τα κηρύγματα του υποφαινομένου εξαφανίστηκαν απ’ το You Tube μόνο και μόνο γιατί απηχούσαν το κοινωνικό μήνυμα του Ευαγγελίου. Που, όπως φαίνεται είναι περισσότερο επικίνδυνο γι’ αυτούς.
Γεγονότα που διαψεύδουν τον κ. Στουρνάρα, που προφητεύει ότι η έξοδος μας απ’ το «ιερό» ευρώ θα μας φέρει στο κατάντημα της Βόρειας Κορέας. Δεδομένου ότι εκατομμύρια Ελλήνων αισθάνονται ότι ζουν εδώ και τώρα σε μια χώρα τρισχειρότερη από εκείνη της χώρας των Κιμ. Όπου, αν μη τι άλλο, η εκπαίδευση, η κατοικία και η ιατρική περίθαλψη είναι δωρεάν…
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.