Στενάχωρα χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα που συμφώνησαν ελληνικό προτεκτοράτο και τοκογλύφοι δανειστές, ο επικεφαλής υπουργός των υποταγμένων Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την επίτευξη κατ' αρχήν συμφωνίας στο άτυπο Eurogroup της Μάλτας.
Και είναι επιεικής στους χαρακτηρισμούς του ο υπουργός. Νέα χαράτσια περιμένουν τα νοικοκυριά, αφού τα 3,6  δισεκατομμύρια προβλέπεται να προέλθουν από πρόσθετους φόρους μέσω της μείωσης του αφορολόγητου( 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δις από τα υποζύγια)  και για ένα ακόμη πακέτο μειώσεων των συντάξεων (άλλο 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δις από τα περήφανα γηρατειά). Και για να μας καθησυχάσει ο επικεφαλής του Eurogroup τα μέτρα για τις συντάξεις θα ισχύσουν από το 2019 και οι αλλαγές στο αφορολόγητο από το 2020. Σάμπως και τότε θα τα πληρώσουν κάποιοι άλλοι. 
Στην πλήρη εξαθλίωση οδηγούμαστε φίλοι μου, αφού η κατηφόρα των προθύμων δήθεν κηβερνητών - σούργελων δεν έχει σταματημό. Δεν λένε σε τίποτα όχι (πόσο μάλλον να αρνηθούν τη συνολική υποταγή επιλέγοντας άλλους δρόμους με άρνηση πληρωμών κλπ) προκειμένου να κρατήσουν τις πολύτιμες και κερδοφόρες καρέκλες τους.
Το θράσος Τσακαλώτου με ένα τμήμα της δήλωσής του μετά την συμφωνία:  "είναι στη φύση κάθε συμφωνίας να έχει και συμβιβασμούς, να έχει και πράγματα που θα μας στεναχωρήσουν, όχι πρωτίστως τη διαπραγματευτική ομάδα, όσο τον ελληνικό λαό"
ΕΥΓΕ γρεκύλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δείξατε και πάλι το δρόμο.... στα τέσσερα όπως λέει και ο συνεταίρος σας ....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.