Νέα δυναμική έδωσε στον αριστερό υποψήφιο της Γαλλίας Ζαν Λικ Μελανσόν το τελευταίο ντιμπέιτ. Αναλυτές εκτιμούν ότι είναι ο άτυπος νικητής της τηλεμαχίας κάτι που αποτυπώνεται και δημοσκοπικά.

Δύο δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν έπειτα από το ντιμπέιτ δείχνουν ότι ο 65χρονος πολιτικός, ο οποίος υποστηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, βρίσκεται μόλις μία ή δύο ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον Φρανσουά Φιγιόν που έρχεται στην τρίτη θέση.

Οι δημοσκόποι υποστηρίζουν ότι ο Μελανσόν κερδίζει ψήφους από τον Σοσιαλιστή Αμόν, ο οποίος παλεύει να παραμείνει πάνω από το 10% στην πρόθεση ψήφου αλλά φαίνεται να κερδίζει ψήφους και από άλλα στρατόπεδα.

Πάντως, η αναμέτρηση δύο εβδομάδες πριν την κάλπη, παραμένει απρόβλεπτη, καθώς πάνω από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Δημοσκόπηση του Harris Interactive δείχνει τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν να προηγείται οριακά της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν (25% έναντι 24%) στον πρώτο γύρο και να κερδίζει τις εκλογές στον δεύτερο γύρο.

Η δημοσκόπηση της Opinionway δίνει ισχνό προβάδισμα στη Λεπέν έναντι του Μακρόν στον πρώτο γύρο αλλά επίσης προεξοφλεί ξεκάθαρη νίκη του πρώην τραπεζίτη στο επαναληπτικό γύρο.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.