Το ΔΗΠΠΑΚΥΘ έχει ήδη ξεκινήσει τις δράσεις του για το αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα λογοτέχνη με τίτλο
  «EΤΟΣ 2017 - ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤZΑΚΗΣ, ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ» 


Την Κυριακή 23 Απριλίου, έγιναν τα εγκαίνια της καλλιτεχνικής έκθεσης για το Νίκο Καζαντζάκη στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, στη Νέα Μηχανιώνα.
Ο κόσμος που παρευρέθηκε στα εγκαίνια είχε την ευκαιρία να ακούσει για τη ζωή, το έργο  και για το πνεύμα του Νίκου Καζαντζάκη από τον κ. Καραγκιοζόπουλο Θωμά, φιλόλογο με μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Φιλοσοφίας και με ειδίκευση στον Νίκο Καζαντζάκη.
Ήταν μια εξαιρετική ενημέρωση για τις άγνωστες πλευρές του λογοτέχνη, μια ιστορική διαδρομή που μας εντυπωσίασε, ένα απόγευμα γνώσης και πληροφόρησης.
 Η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου «ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ», στο οποίο νεαροί χορευτές παρουσίασαν μια ιδιαίτερη χορογραφία του Ζορμπά από την κ.Ζαχαριάδου Ζωή.
 Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017, μέρες επισκέψιμες Δευτέρα με Παρασκευή,  8:00 με 14:00.
 Την Τετάρτη στις 26 Απριλίου, στο ΚΑΠΠΑ, παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «ΑΣΚΗΤΙΚΗ», από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.



Η παράσταση μάγεψε τον κόσμο, ο οποίος είχε γεμίσει το θέατρο και ένθερμα χειροκρότησε τους ηθοποιούς.

Το αφιέρωμα  «EΤΟΣ 2017 - ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤZΑΚΗΣ, ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ»  συνεχίζεται με την επόμενη δράση για το Νίκο Καζαντζάκη, την Δευτέρα  22 Μαΐου, στις 7μ.μ., Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, Ν. Μηχανιώνα
ΟΜΙΛΙΑ: «4 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»
(Υλικό από συγγραφικό έργο της Γαλάτειας Καζαντζάκη, Λιλής Ζωγράφου, Έλλης Αλεξίου & Ελένης Καζαντζάκη). Ομιλήτρια η κ. Καλαϊτζάκη Ερωφίλη.




Τις δράσεις του αφιερώματος για «το αποτύπωμα του Νίκου Καζαντζάκη σήμερα», στήριξαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης,  ο Πρόεδρος κ. Χάκης Γραμματάς, τα μέλη του ΔΣ του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κατερίνα Χατζηχριστοφή, η Τοπική Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας με τον κ. Σάκη Δασκαλάκη, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περαίας κ. Νίτσα Κάλφα και ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιχείρησης ο κ Μισαλέμης Ιωσήφ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.