Επιστήμονες στη Γερμανία κατασκεύασαν τον μεγαλύτερο στον κόσμο, τεχνητό ήλιο – μια συσκευή που ελπίζουμε ότι θα ρίξει φως στην προσπάθεια ανακάλυψης καυσίμων, ώστε να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
Η γιγαντιαία κηρήθρα 149 προβολέων – επισήμως γνωστό ως Synlight – στο Juelich, περίπου 20 μίλια δυτικά της Κολωνίας, χρησιμοποιεί xenon λαμπτήρες μικρού τόξου που συνήθως βρίσκονται σε κινηματογράφους για την προσομοίωση του φυσικού φωτός του ήλιου. 
Με την εστίαση ολόκληρης της συστοιχίας σε ένα σημείο, επιστήμονες από το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) θα είναι σε θέση να παράγουν 10.000 φορές την ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας η οποία θα έπεφτε στην επιφάνεια της Γης από τον Ήλιο στο ίδιο σημείο.
Η δημιουργία τέτοιων συσκευών, που παράγουν θερμοκρασίες έως 3,000C (5,432F) είναι το κλειδί για τη δοκιμή νέων τρόπων παρασκευής υδρογόνου, σύμφωνα με τον Bernhard Hoffschmidt, τον διευθυντή του ινστιτούτου DLR για την ηλιακή έρευνα.
Πολλοί θεωρούν το υδρογόνο ως καύσιμο του μέλλοντος, διότι δεν παράγει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την καύση, που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει, στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Το υδρογόνο είναι το πιο κοινό στοιχείο στο σύμπαν, αλλά το πλεονάζον αέριο υδρογόνο είναι σχετικά σπάνιο στη γη. Ένας τρόπος για την κατασκευή του υδρογόνου είναι να χωριστεί το νερό στα δύο του στοιχεία με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε μια διαδικασία που ονομάζεται ηλεκτρόλυση.
Ο κ. Hoffschmidt είπε ότι το πείραμα θα πραγματοποιηθεί σε μικρότερα εργαστήρια στο επόμενο επίπεδο, προσθέτοντας ότι μόλις οι ερευνητές έχουν εξοικειωθεί με τις τεχνικές για την παραγωγή υδρογόνου, η διαδικασία θα μπορούσε να κλιμακωθεί, έως και δέκα φορές, στο δρόμο για την επίτευξη ενός επιπέδου κατάλληλο για τη βιομηχανία.
Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσουν τελικά πραγματικό φως και όχι το τεχνητό φως που παράγεται στο πείραμα Juelich, το οποίο κόστισε 3,5 εκατομμύρια ευρώ (3 £ εκατομμύρια ευρώ) για την κατασκευή και απαιτεί τόση ηλεκτρική ενέργεια σε τέσσερις ώρες όσο θα χρησιμοποιούσε ένα τετραμελές νοικοκυριό σε ένα χρόνο .
Ο κ Hoffschmidt παραδέχθηκε ότι το υδρογόνο δεν έχει μόνο θετικά. Για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά ασταθές αέριο – αλλά συνδυάζοντας το με το μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από τις ανανεώσιμες πηγές, οι επιστήμονες θα, για παράδειγμα, να είναι σε θέση να κάνουν ένα καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον για τον κλάδο των αερομεταφορών .
http://www.mirror.co.uk/, το είδαμε εδώ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.