Προχθές γράψαμε στο twitter οτι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εldorado Gold – Ελληνικός Χρυσός έχει κάνει μήνυση σε 5 κατοίκους  της περιοχής που διαμαρτύρονταν για το ερευνητικό γεωτρύπανο που «τρυπάει» την Τσικάρα, τον νέο (και πολύ μεγαλύτερο από τις Σκουριές) στόχο της εταιρείας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μήνυση έχει ασκηθεί από την εταιρεία και κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, πιθανόν για να δικαιολογηθεί μια σκληρότερη στάση κατά των διαδηλωτών στο μέλλον.
Στη φωτογραφία, το γεωτρύπανο – ιερό τοτέμ της «ανάπτυξης», με τα ΜΑΤ και ΟΠΚΕ σε ρόλο ιδιωτικής security.
Όπως αποδείχθηκε, οι αρχικές μας πληροφορίες ήταν λάθος. Η Ελληνικός Χρυσός δεν έχει κάνει μήνυση σε 5 κατοίκους, έχει κάνει μήνυση σε 38 κατοίκους!
Η μήνυση αφορά τρεις διαφορετικές ημερομηνίες όπου οι κάτοικοι ανέβηκαν στην Τσικάρα για να διαμαρτυρηθούν, χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η ίδια η εταιρεία στρέφεται δικαστικά εναντίον όσων αντιδρούν στις δραστηριότητές της στη Χαλκιδική, αφού μέχρι τώρα τη βρώμικη δουλειά την έκανε πάντα η Ελληνική Αστυνομία (η οποία, να μην το ξεχνάμε, παίρνει «δωράκια» από την εταιρεία).
Η πρωτοφανής αυτή κίνηση είναι δείγμα γραφής του νέου διευθύνοντος συμβούλου κ. Δημήτρη Δημητριάδη και το μήνυμα είναι σαφές: όποιος και όποια πλησιάζει στο βουνό – επικράτεια της εταιρείας θα μηνύεται και θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Ο κ. Δημητριάδης πιστεύει οτι σπέρνει το φόβο, αλλά θα θερίσει ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Την Πρωτομαγιά, ραντεβού στην Τσικάρα!


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.