Παρατηρήσαμε ότι μόνο χθες είχε πάνω από 5.000 views η περσινή ανάρτησή μας για το ξεκίνημα λειτουργίας της Θαλάσσιας Τουριστικής Συγκοινωνίας με τα καραβάκια, γεγονός που μαρτυρά την αδημονία συνδημοτών και Θεσσαλονικέων για την επιθυμητή έναρξη που δεν έχει γίνει ακόμη φέτος. Παρ’ ότι δεν έχουμε καμιά επίσημη ενημέρωση από την πλοιοκτήτρια εταιρία που έχει το έργο, προσπαθήσαμε να βρούμε σχετική πληροφόρηση από την ιστοσελίδα της. Δυστυχώς δεν υπάρχει λέξη για την φετινή έναρξη αν και αύριο μπαίνει ο Ιούνιος, αν εξαιρέσουμε παλαιότερες δηλώσεις του πλοιοκτήτη κ. Μάνου Κάιλα, της Thessaloniki Waterways ότι θα είχαμε τα πρώτα δρομολόγια μέσα στον Μάιο.
Κάπου διαβάσαμε πως πρόκειται να δημιουργηθούν επιπλέον στάσεις φέτος στην Αγία Τριάδα και στην Αρετσού και ότι προβλέπεται να προστεθούν δύο νέα καραβάκια, ανεβάζοντας τη συνολική δύναμη σε τέσσερα. Εκτός του "Κωνσταντή" και του "Αη Γιώργη"  θα πλέουν στον Θερμαϊκό κόλπο και τα «Θερμαϊκός» και  «Άρτεμις» από τον Ιούλιο.
Προφανώς έχει επαγγελματικό και οικονομικό ενδιαφέρον η θαλάσσια Τουριστική Συγκοινωνία παρά το σχετικά υψηλό για αστική συγκοινωνία κόστος του εισιτηρίου που μάλλον θα παραμείνει και φέτος στα 3 ευρώ.
Επιχειρηματικά να πληροφορήσουμε πως έχουν εισέλθει και νέοι μέτοχοι, κατέχοντας κάποια από τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια μιας και η διακίνηση πέρσι ξεπέρασε τον αριθμό των 50.000 επιβατών



Αναμένουμε λοπόν το καλοκαίρι, που στον όμορφο Δήμο Θερμαϊκού ξεκινά και με τα καραβάκια που δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα τουρισμού αλλά και πρόσθετα έσοδα στην περιοχή αφού ενώνει την γειτονική μεγαλούπολη με τις θαυμάσιες ανατολικές ακτές των 52 χιλιομέτρων του Θερμαϊκού.




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.