Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, που υλοποίησε ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, του οποίου εδώ και δυο χρόνια αποτελεί μέλος.

΄Οπως αποκαλύφθηκε από τα στατιστικά στοιχεία των εξεταζομένων συμπολιτών μας ποσοστό μεγαλύτερο του 55%  διαπιστώθηκε ότι είχαν οστεοπόρωση και οστεοπενία και παραπέμφθηκαν για περισσότερες εξετάσεις. Φυσικά και δεν είναι αφύσικο το ποσοστό αυτό αν αναλογιστεί κανείς ότι το δείγμα αφορούσε γυναίκες ηλικίας άνω των 45 ετών. Όμως αναμφίβολα είναι πολύ σημαντική η γνώση της κατάστασης ώστε να προβεί ο κάθε εξεταζόμενος στην αναγκαία και έγκαιρη αγωγή.

Σε  έλεγχο οστικής πυκνότητας υποβλήθηκαν   197 γυναίκες (86 στην Περαία, 47 στη Μηχανιώνα, 32 στην Επανομή και 32 στο Μεσημέρι). Να σημειωθεί  πως από τα 197 άτομα που εξετάστηκαν, τα 109 (44 στην Περαία, 29 στη Μηχανιώνα, 22 στην Επανομή και 14 στο Μεσημέρι) βρέθηκαν να έχουν μειωμένες τιμές που συνεπάγεται ελαττωμένη ποιότητα και πυκνότητα οστίτη οστού  με αποτέλεσμα να μπαίνει η διάγνωση της οστεοπόρωσης ή της οστεοπενίας.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης ευχαρίστησε το Δίκτυο Υγιών Πόλεων, του οποίου ο Δήμος μας είναι μέλος, για την σημαντική αυτή δράση. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.