Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή που εξέδωσε επισημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρξει τιμή προς τον Νίκο Μέρτζο. Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και το υπουργείο εξωτερικών θα τιμήσουν τον εν λόγω δημοσιογράφο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
“Καμία τιμή στο Νίκο Μέρτζο
Να ακυρωθεί η απόφαση
Έναν από τους; πιο γνωστούς εκφραστές της εθνικιστικής δεξιάς στη Θεσσαλονίκη επέλεξε να τιμήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και το υπουργείο εξωτερικών.
Πρόκειται για το δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας Ελληνικός Βορράς, Νίκο Μέρτζο, στον οποίο θα απονεμηθεί το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.
Βέβαια ο Νίκος Μέρτζος διετέλεσε, εκτός των άλλων, και διορισμένο από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην κυβέρνηση των συνταγματαρχών το 1970. Παρέμεινε στην επιτροπή και τα επόμενα χρόνια ως γραμματέας και β΄ αντιπρόεδρος.
Ως ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρούμε την απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Εξωτερικών, τουλάχιστον άστοχη και προκλητική
Στη μνήμη των αγωνιστών της αντιδικτατορικής αντίστασης, των χιλιάδων ανθρώπων που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και κάποιοι έχασαν τη ζωή τους, ζητάμε την ακύρωση της απόφασης.
Δεν είναι δυνατόν η Δημοκρατία να απονέμει συγχωροχάρτια σε εκείνους οι οποίοι επιβουλεύτηκαν την ελευθερία του ελληνικού λαού, ανάμεσα στους οποίους εξέχουσα θέση κατέχει ο Νϊκος Μέρτζος¨”.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.