Δωρεάν εξέταση μέτρηση οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του Δήμου Θερμαϊκού με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, για γυναίκες ηλικίας άνω των 45 ετών.

Ο εξετάσεις έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν:
  • Στο ΚΑΠΗ Ν. Μηχανιώνας την Τετάρτη και την Πέμπτη 10 & 11 Μαΐου αντίστοιχα (πληροφορίες στο τηλ. 2392330368)
  • Στο ΚΑΠΗ Επανομής την Παρασκευή και τη Δευτέρα 12 & 15 Μαΐου αντίστοιχα (πληροφορίες στο τηλ. 2392044000)
  • Στο ΚΑΠΗ Περαίας την Τρίτη και την Τετάρτη 16 & 17 Μαΐου αντίστοιχα (πληροφορίες στο τηλ. 2392023632).
Οι μετρήσεις θα γίνονται μεταξύ 9 πμ και 1 μμ.

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας δείχνει αν κάποιος έχει φυσιολογική οστική πυκνότητα, χαμηλή οστική πυκνότητα ή οστεοπόρωση. Είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να οδηγήσει σε διάγνωση για την οστεοπόρωση. Όσο χαμηλότερη οστική πυκνότητα έχετε τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος κατάγματος.
H διάγνωση της οστεοπόρωσης γίνεται συνήθως με μέτρηση της οστικής πυκνότητας της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, του αυχένα του μηριαίου οστού, είναι μια αναίμακτη εξέταση και διαρκεί συνήθως 5 - 10 λεπτά.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.