του ακτιβιστή

Θυμάμαι από παιδί μια έκφραση που χρησιμοποιούνταν από κάποιον όταν ήθελε να δείξει ότι σε δύσκολες περιπτώσεις αναλάμβανε την επίλυση ενδεχόμενου προβλήματος ο από μηχανής Θεός. Η έκφραση έλεγε: "Και τότε επεμβαίνει το Ιππικό", το οποίο ήταν κάτι σαν ελβετικός σουγιάς για άλυτα ζητήματα.
Ίσως κάπως έτσι έδρασε η Πρόεδρος του Τοπικού Περαίας κα Νίτσα Κάλφα, προκειμένου να φέρει σε πέρας το έργο που είχε στην δικαιοδοσία της. Το αίτημα ήταν η ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση (αρχικά 40 και μετέπειτα) 12 στρεμμάτων της περιοχής των Τσαϊριών, σε φιλόδοξο νεοσύστατο και παντελώς άγνωστο Ιππικό Όμιλο.
Και προκειμένου να γνωμοδοτήσει θετικά στο αίτημα και να έχει ομόφωνη απόφαση από το όργανο στο οποίο προήδρευε δεν δίστασε να κάνει συνεδρίαση δια περιφοράς (όρα τηλεφωνική) χωρίς να ειδοποιήσει καν τρία μέλη του Συμβουλίου που γνώριζε από προηγούμενη συνεδρίαση ότι θα ήταν αρνητικά στη δωρεάν παραχώρηση.
Και ενώ αυτό έγινε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού που έλαβε την "ομόφωνη" εισήγησή του Τοπικού, εκείνο (το δημοτικό συμβούλιο) με  μια ανεξήγητη ζέση έσπευσε με μια ισχνή πλειοψηφία 13 - 10 να επικυρώσει την παραχώρηση. Και μάλιστα χωρίς την παρουσία και την ψήφο της Προέδρου του Τοπικού που λίγο πριν είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.
Η απειλούμενη προσφυγή της αντιπολίτευσης στην εισαγγελία αλλά και στην αποκεντρωμένη διοίκηση ενεργοποίησε τα (καθυστερημένα πράγματι) αντανακλαστικά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος μέρες μετά την λήψη της απόφασης (και προφανώς σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο) έθεσε θέμα ανάκλησης της εν λόγω απόφασης. Γιατί το έκανε; Προφανώς για να απαλλάξει των βαρύτατων διοικητικών και νομικών συνεπειών που θα είχε η ενδεχόμενη παράταση της ισχύος της απόφασης τόσο για την Πρόεδρο αλλά πιθανότατα και για το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τον ίδιο που θα έβγαιναν "λαβωμένοι".
Έτσι στη χθεσινή συνεδρίαση ανακλήθηκε η παράτυπη απόφαση μετά από μια λιτή εισήγηση του κ. Αδαμίδη, με την ηχηρή σιωπή του Δημάρχου αλλά και με σοβαρές αναφορές από την αντιπολίτευση (του ΘερμαΓικού εξαιρουμένου) σχετικά με τις ευθύνες της Προέδρου του τοπικού και χωρίς να επεκταθούν στις ενδεχόμενες συνοδές ευθύνες της διοίκησης και του Προεδρείου.

Χαρακτηριστική ήταν η για δεύτερη φορά απουσία της Προέδρου χωρίς να γίνει επίκληση σε δικαιολόγησή της.
Χαρακτηριστικότερη η αναφορά του επικεφαλής της Συμπολιτείας σε χαρακτηρισμούς για τον ίδιο στους οποίους επιδόθηκε η Πρόεδρος (που μάλλον μετά το φιάσκο αυτό θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί κατά τη γνώμη μας) σε πρόσφατη συνεδρίαση του τοπικού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα όσα ειπώθηκαν (και όσα δεν ειπώθηκαν) κατά την ανάκληση της απόφασης δωρεάν παραχώρησης έκτασης 12 στρεμμάτων στον παντελώς άγνωστο  Ιππικό Όμιλο Θερμαϊκού, ο οποίος δικαίως χαρακτηρίζεται πλέον ως "φαντομάς" από κατοίκους της περιοχής:




* στη φωτο η Πρόεδρος του Τοπικού Περαίας κα Νίτσα Κάλφα
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. κάλφα πες αλεύρι, ο ...Λουί ντε Φινές σε γυρεύει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σύλλογος "Σείριος" που έχει υποκαταστήσει το Συπαζαθ (110 χιλιαρικα τον χρόνο),εντελώς εθελοντικά ,ζήτησε από τον δήμο πριν 2 χρόνια να υποδείξει χώρους για να τοποθετηθούν ποτίστρες για τ αδέσποτα ...Ο δήμος ακόμα να υποδείξει χώρο και ας κάνει ο "Σείριος" με δικά του μέσα και πολύ αγάπη την δουλειά του δήμου ο οποίος δήμος παραχωρεί σε φαντάσματα 12 στρέμματα .ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον δημο θερμαικού της Ιαπωνίας η αντίστοιχοι Καλφα Αδαμιδης Μαυροματης και όσοι ψήφισαν αυτό το αίσχος θα είχαν κάνει χαρακίρι. Ουρτ απο δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον Δήμο Θερμαϊκού Ιαπωνίας ο δήμαρχος λέγεται Sugamoto Soi. Δεν καταλαβαίνουμε ποια σχέση έχουν οι δύο Δήμοι μεταξύ τους. Ποιος ξέρει, ας περιμένουμε, μπορεί κάποιος να κάνει χαρακίρι τελικά. Με πλαστικό μαχαίρι για πικ νικ, μιας χρήσεως φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.