Με καθυστέρηση τριών και πλέον μηνών, η διοίκηση Μαυρομάτη ανάρτησε μόλις σήμερα στο "Διαύγεια", με ημερομηνία 31 Μαίου 2017, την απόφαση που είχε λάβει η ελεγχόμενη από αυτήν πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για το ξεπούλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ 2000 και της περιοχής «Τσαίρια», συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων, με τη μέθοδο της παραχώρησης σε ιδιώτη για χρονικό διάστημα από 25 έως 50 χρόνων!

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που είχε προκαλέσει εκείνη η απόφαση, που είχε ληφθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2017 με οριακή πλειοψηφία, η δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη την κράτησε στα συρτάρια της και τη δημοσίευσε μόλις σήμερα, μετά από την παρέλευση 99 ημερών (!!) πιστεύοντας ότι στο μεταξύ θα έχει καταλαγιάσει η οργή των κατοίκων γιαυτή την απαράδεκτη εκποίηση της δημοτικής περιουσίας, με τη μέθοδο της μακροχρόνιας μίσθωσης σε ιδιώτη για μισό περίπου αιώνα.  
Όπως είχε καταγγείλει σ’ εκείνη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», η διοίκηση Μαυρομάτη στο δήμο Θερμαϊκού βγάζει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000 στο «σφυρί» για 25 ολόκληρα χρόνια, και μάλιστα με όλο τον περιβάλλοντα χώρο, έκτασης 130 στρεμμάτων, την ώρα που τα αθλητικά σωματεία του Δήμου ασφυκτιούν και οι νέοι του Θερμαϊκού δεν έχουν αθλητικούς χώρους για να γυμναστούν.
Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου πάρθηκε από την Μαυροματική πλειοψηφία, σε συγχορδία και με τους συμβούλους της παράταξης Τσαμασλή, ενώ την καταψήφισαν οι δημοτικές παρατάξεις της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Αιτιολογώντας την εκποίηση των εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ 2000 και του περιβάλλοντα χώρου, ο δήμαρχος Θερμαϊκού ισχυρίστηκε ότι η απόφαση αποτέλεσε «καρπό βασανιστικής διαβούλευσης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο». «Ξεχνώντας» όμως να αναφέρει ότι από αυτή τη «διαβούλευση», απουσίαζαν, χωρίς να έχουν καν ενημερωθεί για τις προθέσεις του κ.Μαυρομάτη οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής του Θερμαϊκού, αλλά και οι σύλλογοι παιδιών ΑΜΕΑ, για τα οποία δημιουργήθηκαν οι εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.
Η πρόταση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» να ενταχθεί η αξιοποίηση του χώρου στα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έπεσε στο κενό.

Για διάρκεια 25 έως 50 χρόνων
Οι χώροι που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες, έναντι αγνώστου τιμήματος, αποτελούνται από: Κλειστό γυμναστήριο, κλειστό κολυμβητήριο, ξενώνες, γραφεία, εστιατόριο, μαρίνα ελλιμενισμού μικρών σκαφών. Από την παραχώρηση στον ιδιώτη, εξαιρείται το κλειστό αμφιθέατρο, καθώς έχει παραμείνει η χρήση του στο ΚΑΠΠΑ 2000.
Όπως αναφέρεται στην καθυστερημένη κατά τρεισήμισι μήνες απόφαση που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια», η εκμίσθωση του χώρου των 130 στρεμμάτων γίνεται στο όνομα «περαιτέρω αξιοποίησης της περιοχής «Τσαϊρια» και των εγκαταστάσεων ΚΑΠΠΑ 2000, με την προσέλκυση νέων επενδύσεων αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα».  
Επίσης, με την επίκληση του Ν.2160/1993, καταχωρείται στην απόφαση ότι «Επιτρέπεται  κατά τις διατάξεις της παρ. 1 του παρόντος η μακροχρόνια μίσθωση ακάλυπτης δημοτικής έκτασης με σκοπό, πέραν των τουριστικών δραστηριοτήτων που διέπονται από τις διατάξεις του όπως ισχύει, την εγκατάσταση και εκμετάλλευση στο μίσθιο επιχειρήσεων αθλητικών δραστηριοτήτων πάσης φύσεως και υποστηρικτικών προς αυτές υπηρεσιών, καθώς και με σκοπό την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της πρωτογενούς παραγωγής που προϋποθέτουν ουσιώδεις δαπάνες του μισθωτή, για διάρκεια μέχρι 50 έτη, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 610 του Αστικού Κώδικα». Και ότι «η ανωτέρω σύμβαση απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος ή δικαίωμα Δημοσίου ή τρίτων».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.