Μετά από μια δεκαετία σχεδόν από τις πρώτες καταγγελίες μας, το σύστημα Ψωμιάδη θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα περιβόητα «45άρια», δηλ. για τις 456 μαζικές απευθείας αναθέσεις έργων και πρόχειρους διαγωνισμούς, με κατάτμηση των έργων στα 45.000 ευρώ το καθένα, ώστε να ανατίθενται με έλλειψη διαφάνειας.
Στο εδώλιο κάθονται οι αδελφοί Ψωμιάδη και άλλα 6 υπηρεσιακά στελέχη και για μαϊμού συμβάσεις έργου με άτομα που δεν πάτησαν στην υπηρεσία τους ή απασχολήθηκαν σε άλλες επιλογές του συστήματος, με ζημία του Δημοσίου που αποτιμάται μαζί με τα «45άρια», σε πάνω από 5 εκατ. ευρώ.
Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με πλούσια τεκμηρίωση 3.143 σελίδων, σε μια κίνηση που δεν είχε γίνει σε προηγούμενες φάσεις της διαδικασίας, επιβάλλει και χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ σε καθέναν από τους αδελφούς Ψωμιάδη, καθώς και εγγυήσεις από 50.000 έως 80.000 ευρώ στους άλλους έξη.
Υπενθυμίζουμε ότι το υπόμνημα που είχε καταθέσει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στη Δικαιοσύνη στις 18.5.2010 -σε συνέχεια σχετικής μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει μαζί με τον αείμνηστο Νίκο Γιαννόπουλο στις 21.4.2008- ήταν αυτό στο οποίο βασίστηκε η τωρινή ποινική δίωξη. Ολόκληρο το υπόμνημα στο http://goo.gl/WQNXy

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.