Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα “Εξαρτήσεις και Εφηβεία”, στο ΚΑΠΠΑ 2000 (Περαία). Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων και η Ένωση Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε κάπως διαφορετικά από τα συνηθισμένα, με τη χορευτική ομάδα hiphop “Dance o’clock” να δίνει παράσταση στον εξωτερικό χώρο του αμφιθεάτρου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο εσωτερικό με τις προσκεκλημένες ομιλήτριες: α) κα Λουκία Μελετίδου, Msc Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης “ΕΛΠΙΔΑ”, με τίτλο: “Κατανοώντας τις εξαρτήσεις” και β) κα Σπυριδούλα Κώτση, Παιδοψυχίατρος στη Μονάδα Εφήβων του ΑΧΕΠΑ., με τίτλο “Χρήση ουσιών στην εφηβεία”.


Οι ομιλήτριες επικοινώνησαν με το κοινό, που γέμισε την αίθουσα του ΚΑΠΠΑ, όρισαν την έννοια της εξάρτησης και έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές.

Ακολούθησε μουσική πανδαισία από τα τμήματα του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (Ρόκ μπάντα, η Χορωδία και το Σύνολο Κρουστών) σε διασκευές των Led Zeppelin, Deep Purple, Rainbow και Piazzolla. Την επιμέλεια και διασκευή των κομματιών έκαναν οι Κώστας Χανής, Πάνος Τσακίρογλου, Ελένη Σινιάρη και Χριστίνα Παπαδοπούλου, καθηγητές του Ωδείου. Κεντρικός τίτλος της συναυλίας “Rock without Drugs” και σύνθημα «όταν όλα είναι ένα και ένα είναι όλα, να είσαι βράχος και να μη κυλάς».

Διάχυτος ενθουσιασμός επικράτησε στο κατάμεστο αμφιθέατρο από τις μοναδικές ερμηνείες-διασκευές των γνωστών μουσικών κομματιών από τα κρουστά, τη χορωδία και τη ροκ μπάντα.

Στο τέλος της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στην έκθεση φωτογραφίας της ομάδας «ΚΛΑΚ», με θέμα «στο ρυθμό της νιότης», καθώς και στην έκθεση ζωγραφικής μαθητών γυμνασίων και λυκείων. Παράλληλα, όμως να απολαύσει κρασί και εδέσματα από τοπικούς παραγωγούς και καταστήματα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης για την υπέροχη συναυλία που μας προσέφερε, το Δήμο Θερμαϊκού που μας παραχώρησε το αμφιθέατρο, τους χορηγούς μας, που χωρίς αυτούς θα ήταν φτωχότερη η εκδήλωση, αλλά και όλους όσους παραβρέθηκαν.

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Θανάση (από το ΚΑΠΠΑ) για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη σε όλη τη διάρκεια των ετοιμασιών αλλά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που έδωσε λύσεις σε όλα τα τεχνικά ζητήματα.

Εμείς, οι σύλλογοι γονέων, νιώσαμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, από την ομολογούμενη από όλους επιτυχία της εκδήλωσης, χαρήκαμε τη συνεργασία μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μία επόμενη μεγάλη εκδήλωση.






Χορηγοί της εκδήλωσης

Orphee Beinoglou, μεταφορική
Κτήμα Γεροβασιλείου, κρασί για τους καλεσμένους
Σκλαβενίτης, δωροεπιταγή
ΑΒΒασιλόπουλος, δωροεπιταγή
Κρασία: Οινοποιείο Βούλγαρη, Οινοποιείο Mandovani.
Νερά και χυμούς από την Κάβα «Απόσταγμα»
Ταψιά με διάφορα αλμυρά και γλυκά από τα αρτοζαχαροπλαστεία:
Αλέξανδρος, Αλεξούδας, Διαμαντάκης, Παπαλαζάρου, Μπουγάτσα «Χαμόγελο» (Ιορδάνης), Ο ξυλόφουρνος του Μανώλη (Μηχανιώνα), Φούρνος Περικλής Τιγκόζης (Περαία), Ο Φούρνος του Μπαξέ, Παραδοσιακός φούρνος Μέγκα Κυριακή «Κούλα» (Νέοι Επιβάτες), Plaisir, PrimusPizza, GarfyPizza
Λιόλιος Γεώργιος, Εμπόριο ξυλείας. (Βατήρες για την ορχήστρα)
Ανθοπωλείο Γαία (Περαία), (ανθοδέσμη για το μαέστρο).
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.