Η κατάσταση έχει πλέον (εδώ και μήνες) εκτροχιαστεί όσον αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού στέκει αδύναμη κι ανίκανη να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Μια κατάσταση που η ίδια ουσιαστικά δημιούργησε.

Οι κάτοικοι βλέποντας πως η βρωμιά του Δήμου θα επιδεινωθεί τις επόμενες βδομάδες και μήνες αποφάσισαν να επανέλθουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις.

Έτσι η ομάδα στο facebook "Κάτοικοι για ένα καθαρό Δήμο Θερμαϊκού" αποφάσισε να προχωρήσει σε κάτι ουσιαστικότερο. Καλές οι κουβέντες τύπου καφενείου, καλές οι αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο που επιβεβαιώνουν με τον αποκαλυπτικότερο τρόπο την κατάντια ενός - υποτίθεται - τουριστικού Δήμου με 53 χιλιόμετρα ακτογραμμή. Αλλά έκριναν ότι κάποια άλλη πρέπει να είναι η στάση τους, για να μην χρεωθούν κι οι ίδιοι την ιστορία, με την απάθεια και παθητικότητά τους.

Πλέον φοβούνται για την υγειινή των χώρων και κυρίως για τον κίνδυνο που ελλοχεύει όσον αφορά την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους.

Τα ποντίκια πλέον έχουν γίνει οι νέοι γείτονές μας. Στήσαν τις φωλιές τους δίπλα στους κάδους όπου βρίσκοντας αύθονη τροφή, περιδιαβαίνουν ακόμα και στους κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους (βλέπε σχετικό βίντεο).



Η λιτή αλλά οργίλη ανακοίνωση που αναρτήθηκε λέει τα εξής:
Την Τετάρτη 28/6 και ωρα 10:00π.μ. συγκεντρωνόμαστε μπροστά στο Δημαρχείο και αφήνουμε τα σκουπίδια μας εκεί ως μια ελάχιστη αντίδραση στην κατάσταση που βιώνουμε. Η απόφαση πάρθηκε από μέλη της ομάδας. ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ!!!!!!!
Μάλιστα δημιουργήθηκε και εκδήλωση

Γεμίσαμε Σκουπιδια!! ΑΣ Αντιδρασουμε!

όπου μπορεί ο καθένας μας να δηλώσει τη συμμετοχή του.
Η διεύθυνση είναι: https://www.facebook.com/events/283920038746815/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22plan_user_invited%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&notif_t=plan_user_invited&notif_id=1498130442058569


* Σημείωση το βίντεο που παραθέτουμε είναι του Kostas Karakatsanis και δημοσιεύτηκε στην ομάδα "Περαία το στολίδι του Θερμαϊκού" που και αυτή κατακλύζεται καθημερινά από φωτογραφίες που αναδίδουν βρώμα και δυσωδία.

** Όσον αφορά τις αιτίες του προβλήματος θα δημοσιεύσουμε ως ιστοσελίδα "ακτιβιστής" την άποψή μας τις επόμενες ώρες καθώς και ρεπορτάζ με τις απόψεις των εργαζομένων του Δήμου στην καθαριότητα.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. το μονο που θα πετυχεται ειναι να χτυπησεται τον αγωνα των εργαζομενων που βρισκονται σε κινητοποιησεις και να βοηθησεται δημαρχο και κυβερνηση στον σκοπο τους.μπραβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.