Όλες οι πράξεις, αλλά και οι παραλείψεις, έχουν τις συνέπειές τους.
Οι συνέπειες είναι αυτές που δείχνουν και τα αποτελέσματα των δράσεων.
Το γεγονός είναι πως η συμβολική κίνηση απόθεσης σκουπιδιών των δημοτών του Θερμαϊκού μπροστά στο δημαρχείο της Περαίας δεν βρήκε την αναπόκριση που ανέμεναν οι εμπνευστές της.
Οι κάτοικοι, οι συμπολίτες μας που εύκολα και δικαίως στηλιτεύουν την αναλγησία, αδιαφορία ή και ανικανότητας της δημοτικής αρχής να μαζέψει τα σκουπίδια δεν ήρθαν στο ραντεβού της σημερινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας.
Ελάχιστοι ήταν οι κάτοικοι που έδωσαν το παρόν, επιτρέποντας στον δήμαρχο Θερμαϊκού να ειρωνευτεί μιλώντας για δέκα ανθρώπους από όλο τον Δήμο που διαμαρτυρήθηκαν ....
Φυσικά το ποτήρι μπορεί να το δει κανείς μισοάδειο ή μισογεμάτο ή καλύτερα υπάρχει και η άλλη όψη.
Λίγοι όντως συμπολίτες μας σε μια συμβολική κίνηση πήγαν και άφησαν τις σακούλες των απορριμμάτων μπροστά στο δημαρχείο, δείχνοντας έτσι τις τεράστιες ευθύνες της διοίκησης για την βρωμιά που επικρατεί σε όλον δήμο, όχι μόνο τις τελευταίες 9 μέρες που απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αλλά σε μια χρονική περίοδο μηνών.
Διαμαρτυρήθηκαν για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την υγεία των παιδιών τους από την δυσοσμία και τις αρρώστιες που τους απειλούν, για την εξάπλωση των αρουραίων που τείνουν να φτάσουν ακόμα και μέσα στα σπίτια τους.
Δυστυχώς δεν βρέθηκαν δίπλα τους οι εκατοντάδες που με ευκολία τοποθετούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλές φορές λάβροι, συχνά με οξύτατες εκφράσεις ενάντια σε μια διοίκηση που φαίνεται να μην μπορεί.... Όπως και αυτοί που κάνουν καλές αναλύσεις της κατάστασης στα καφέ και στις πλατείες αλλά δεν θεώρησαν αναγκαίο να τις υποστηρίξουν με τη συγκεκριμένη σημερινή δράση.
Φυσικά μπορεί να έκαναν λάθος οι οργανωτές που δεν ήταν άλλοι από μέλη της ομάδας "Κάτοικοι για ένα καθαρό Δήμο Θερμαϊκού".
Φαίνεται όμως πως δεν είχε την ίδια άποψη η ΕΤ3 που συνεργείο της βρέθηκε μαζί τους, κάνοντας ένα καλό ρεπορτάζ με την Αλεξία Τζιώνα που κατέγραψε ερωτήσεις, προτάσεις και αναφορές - καταγγελίες των κατοίκων για την εκπομπή "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΙ ΑΠΛΑ" που παρουσιάζουν η Έλσα Ποιμενίδου και ο Χάρης Αρβανιτίδης, αλλά και τις απαντήσεις που αναγκάστηκε να δώσει ο Δήμαρχος κ. Μαυρομάτης.

Χωρίς άλλο σχολιασμό παρουσιάζουμε το βίντεο της ΕΤ3 στο οποίο μιλούν κάτοικοι - ενεργοί πολίτες αλλά και ο Δήμαρχος:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Οι περισσότεροι απο εμάς εργαζόμαστε τα πρωινά οπότε είτε λογικό να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.