Γνωρίζουμε πως δεν μπορείς να προχωρήσεις στην εκτέλεση οποιουδήποτε πλάνου, πόσο μάλλον έργου χωρίς να το σχεδιάσεις. Καλά μέχρι εδώ.
Μ' αυτή τη λογική δεν μπορεί κανείς να πει πως δεν χρειάζονται οι μελέτες προκειμένου να αποφασιστεί η εκτέλεση ή μη μιας κατασκευής, ενός κτιρίου, ενός δρόμο κλπ
Αυτό όμως που διαπιστώνουμε με το έργο αναμόρφωση κοιμητηρίων Μηχανιώνας μάλλον μας ξεπερνάει ...
Αναθέσανε τη μελέτη με κόστος 325.000 €. Πολλά; Κατά την προσωπική μας άποψη ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!
Και έρχεται εκ των υστέρων ο μελετητής και αξιώνει να λάβει 1.055.000 € για την εργασία του.
Και το πλέον παράδοξο:
Ο νομικός σύμβουλος του δημάρχου φέρεται να συμφωνεί με τις απαιτήσεις του μελετητή.

Διαβάστε σχετική ανάρτηση του Γιώργου Λαζαρίδη:

"Επισκεφθήκαμε την Τεχνική υπηρεσία του δήμου, όπου συναντήσαμε τον διευθυντή της, Σπύρο Μαυρικάκη. Ενδιαφερθήκαμε για την μελέτη κοιμητηρίων της Νέας Μηχανιώνας και την περίφημη απαίτηση του μελετητή να πληρωθεί 1.055.000 ευρώ, ενώ η ανάθεση που του έγινε ήταν 325.000 ευρώ!
Δύο σημεία της συζήτησης με τον διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σας τα μεταφέρουμε. Πρώτον, το ύψος τροποποίησης του αρχικού ποσού της μελέτης ΔΕΝ μπορεί να ξεπεράσει το 40% του αρχικού ποσού. Στην περίπτωσή μας, τις 450.000 ευρώ.
Το δεύτερο και ιδιαίτερα ανησυχητικό για τις προθέσεις της διοίκησης, είναι η γνωμοδότηση που ζήτησε και πήρε από τον κ. Μακρή, στενό συνεργάτη του δημάρχου, σύμφωνα με την οποία προτείνεται συμβιβασμός στις απαιτήσεις του μελετητή, σύμφωνα με όσα εκείνος απαιτεί. Ποια είναι άραγε η ανάγκη αυτής της γνωμοδότησης, όταν ήδη τοποθετήθηκε το δημοτικό συμβούλιο ενάντια στην πληρωμή του επιπλέον ποσού, με εισήγηση και τις ψήφους της παράταξης του κ. Μαυρομάτη;
Επίσης, εσφαλμένη κρίνεται από την υπηρεσία και η θέση του κ. Τσαμασλή για λήξη του χρονικού περιθωρίου που διέθετε ο δήμος μας ώστε να εναντιωθεί στην πληρωμή του επιπλέον ποσού. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια «ακριβή» υπόθεση, η οποία προβλέπεται να λυθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων."

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.