Με μια διάταξη έκπληξη το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών που πήγε σήμερα στην Βουλή ορίζει αποζημίωση για όλα τα δικαστικά έξοδα του τέως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου κλείνοντας και ένα αριθμό προ απαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης 

Βλέπετε, για τους υπαλλήλους της Τρόικας που εκτέλεσαν άψογα το σχέδιο δολοφονίας ενός λαού τα άρθρα του Συντάγματος δεν ισχύουν καθ'υπόδειξη των δανειστών! 

Και από πάνω πληρώνουμε τα δικαστικά τους έξοδα! Και το ανεξάρτητο Δικαστικό Σώμα...σιωπά. 

Αν αυτό δεν είναι (οικονομική) χούντα αγαπητοί συμπολίτες τότε τι είναι;.. 

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το news247, η διάταξη με την οποία θεσμοθετείται η αποζημίωση για τα νομικά και δικαστικά έξοδο του τέως Γενικούς Γραμματέας της ΕΛΣΤΑΤ κ Ανδρέα Γεωργίου περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν από λίγο στην Βουλή το υπουργείο οικονομικών. 

Συγκεκριμένα στο άρθρο 45 του νομοσχεδίου προβλέπεται τόσο για το κύριο Γεωργίου όσο και για τους υπολοίπους που κατηγορήθηκαν για την άσκηση των καθηκόντων του το δικαίωμα να ζητήσουν από την ΕΛΣΤΑΤ τα νομικά και δικαστικά έξοδα που έκαναν κατά την διάρκεια της δίωξης . Μάλιστα δίνεται και το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής νομικού ή νομικών για την υπεράσπισή τους 

Συγκεκριμένα το δικαίωμα που δίνεται στο τέως ΓΓ ΕΛΣΤΑΤ είναι να μπορεί αναθέσει την νομική του κάλυψη και την δικαστική του υποστήριξη σε δικηγόρο της επιλογής τους σε οποιαδήποτε χρονικής περίοδο. 

Το κόστος που προκύπτει δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του κόστους των διαδικασιών αυτών από το κόστος αναφοράς που αναγράφεται στον κώδικα των δικηγόρων και τα παραρτήματα του. 

Ο κ. Γεωργίου και όσοι έχει κατηγορηθεί θα πρέπει να να υποβάλλουν τα παραστατικά των δαπανών σε μια τριμελή επιτροπή που θα αποτελείται από τον νομικό σύμβουλο του κράτους στο υπουργείο οικονομικών και τους Γενικούς διευθυντές των διευθύνσεων του υπουργείου οικονομικών και του γραφείου δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου οικονομικών. 

Αναφορικά με δαπάνες οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τα εν λόγω πρόσωπα, πριν από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης η καταβολή των δαπανών γίνεται εντός 2 μηνών από την υποβολή της αίτησης». 


Με την διάταξη αυτή ικανοποιείται το αίτημα των δανειστών για αποζημίωση του κ. Γεωργίου σε ότι αφορά στα δικαστικά έξοδα και μένει πλέον η οριστική απαλλαγή του από τις κατηγορίες για διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2009.

Θυμίζουμε πως στις σελίδες της έκθεσης αναίρεσης της αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της στατιστικής υπηρεσίας ξετυλίγονταν, με τον πιο εμπεριστατωμένο τρόπο, όλες οι αλχημείες που οδήγησαν στο φούσκωμα των στοιχείων των δημόσιων οικονομικών για να οδηγηθεί η Ελλάδα στο κρεματόριο του Μνημονίου! (Εδώ αναλυτικότερα) 

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κ. Γεωργίου έτυχε έως σήμερα της «προστασίας» μιας μεγάλης μερίδας Ελλήνων πολιτικών, οικονομικών παραγόντων, συστημικών ΜΜΕ αλλά και γραφειοκρατικών μηχανισμών της Ε.Ε. όπως τότε που οι κ. Ντομπρόφσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν σε μια θρασύτατη ενέργεια, την οποία ούτε θα τολμούσαν να σκεφθούν να πράξουν στις πατρίδες τους, ζητούσαν απροκάλυπτα από τη Ελληνική Κυβέρνηση μέσω επιστολής τους (θυμηθείτε εδώ) να παρέμβει η κυβέρνηση στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου ρίχνοντας έτσι απροκάλυπτα πέπλο προστασίας στον πειθήνιο, "Ελληνα" συνεργάτη τους! .... 

 Και κάπου εκεί σε ένα προάστιο της Ουάσινγκτον, θα τα διαβάζει όλα αυτά ο κ. Γεωργίου από την πολυτελέστατη βίλα του (με αντικειμενική αξια $753.900 βεβαίως - βεβαίως), θα πίνει το κοκτεηλάκι του - κερασμένο απο εμάς φυσικά - και θα γελάει με τα χάλια μας!...

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.