Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει : το κύριο επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 0%, το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,40%. Η ΕΚΤ λοιπόν, αντί να μας δανείσει με μηδενικό επιτόκιο, μας …συνέστησε, λέει, να βγούμε στις αγορές, αναπαλαιώνοντας ομόλογο του 14 στο 102,6% της ονομαστικής του αξίας. 

Αυτό σημαίνει πρώτον ότι θα επιβαρυνθούμε το 2,6% στο δημόσιο χρέος και δεύτερον τα χρήματα που θα εισπράξουμε θα είναι κλάσμα αυτών που ακούτε, αφού, το μισό σχεδόν του ομολόγου, απλά, καλύπτεται από την ανταλλαγή ομολόγων του 2014. 

Με λίγα λόγια δανειζόμαστε ένα ποσό από τις "αγορές" (στις οποίες, αν δεν το ξέρετε, συμμετέχουν ΤΥΧΑΙΑ και οι δικές μας τράπεζες και η ΕΚΤ…(!?)) με 4,625 % και τελικά παίρνουμε μικρό κλάσμα του ποσού (3 δις λέει ψευδώς η κυβέρνηση) το οποίο στη συνέχεια δίνουμε στους ίδιους δανειστές (στις αγορές δηλαδή) ενώ αυτοί δανείζουν με μηδενικό σχεδόν επιτόκιο. 

Ξαφνικά, παρά τη συγκυρία που θέλει χαμηλότατα επιτόκια δανεισμού η Ελλάδα – εκβιαζόμενη προφανώς από τις ύαινες της "ΕΕ" – τρελάθηκε και βγήκε στις αγορές να κάνει… πρωταθλητισμό στα επιτόκια δανεισμού, αγοράζοντας ακριβότερο χρήμα ,επιβαρύνοντας το δημόσιο χρέος της και δίνοντας ευκαιρία στους τραπεζίτες στις αγορές δηλαδή να βουλώσουν κάποια από τις αβούλωτες τρύπες του κοπανιστού αέρα που παράγουν για χρήμα και έτσι να καθυστερήσουν λίγο περισσότερο, τη νομοτελειακή κατάρρευση του συστήματος ! 

Αφού ο τσίπρας θέλει να κρατηθεί πάση θυσία στην εξουσία, εμφανίζοντας την μπάφα της εξόδου στις αγορές, ως επιστροφή στην… κανονικότητα, γιατί να μην τον αναγκάσουν να χρεωθεί και άρα να αποδυναμωθεί περισσότερο και αυτοί να οικονομήσουν "λίγα" ακόμη στην αργή και βασανιστική πορεία προς την ολοκληρωτική κλοπή του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της Ελλάδας ;

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΠΑΡΑ Η 5η ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !

ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΚΟΛΠΑ, ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ - Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΝΑΙ ! - ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΑ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.