του ακτιβιστή

Οι αγαστές σχέσεις που θέλει να διατηρεί ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου, φαίνεται πως είναι κατά περίπτωση.
Μπορεί να έχει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης όλων των πολιτιστικών και των αθλητικών συλλόγων, αλλά πολύ φοβόμαστε πως το διατηρεί χρηματοδοτώντας τους ίσως για ψηφοθηρικούς καθαρά λόγους.
Εκτός αν υπάρχουν αγαστές σχέσεις με κάποιους και ψυχρές σχέσεις με κάποιους άλλους.
Αυτό τουλάχιστον εξάγεται μετά την πρόσφατη αγωγή έξωσης που άσκησε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου. Ενώ σε άλλους παραχωρεί δημοτικά οικήματα για στέγασή τους, ή για άθλησή τους να που κατά περίπτωση επιδιώκει με εξώδικα να απομακρύνει άλλους, και μάλιστα εντός τριών ημερών.
Αυτό μας καταγγέλει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου κ. Γιώργος Καράμπαλης.
Δεν γνωρίζουμε αν έχει αρχίσει να εφαρμόζεται το σύστημα αξιολόγησης και στους συλλόγους, ούτε με ποια κριτήρια άλλοι ενισχύονται και άλλοι όχι. Αλλά μοιάζει άδικη η έξωση από ένα χώρο στον οποίο στεγαζόταν χωρίς (εξ όσων γνωρίζουμε) να του δίδεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει έναν νέο χώρο. Και φυσικά είναι ιδιαίτερα  δύσκολη η μετακίνηση όλου του υλικού σε έναν τόσο μικρό χρόνο.

Ερωτήματα που τίθενται από το εξώδικο και ίσως θα πρέπει να απαντηθούν:

  • Δεν ήταν παραγωγικός ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου "ΦΑΡΟΣ";
  • Η αίθουσα είναι της Περιφέρειας και παραχωρήθηκε στον Δήμο; 
  • Τότε πως χαρακτηρίζεται ως δημοτικό κτίριο;
  • Και πως είναι δυνατόν ο δεύτερος όροφος του Κοινοτικού καταστήματος της Τοπικής κοινότητας Αγγελοχωρίου να μην ανήκει στον Δήμο Θερμαϊκού αλλά στην Περιφέρεια;
  • Που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ο Δήμος τον χώρο που καλείται να παραδώσει ο "ΦΑΡΟΣ";



update 5/7/17 14:00

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε καταλήξαμε σε ορισμένες διαπιστώσεις και οφείλουμε να προβούμε στις παρακάτω διορθώσεις:
  • Σύμφωνα με την  υπ’ αριθμ. 3532/13.5.2005 απόφαση του Γενικού Γραμματεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η συγκεκριμένη αίθουσα του 2ου ορόφου παραχωρήθηκε στον Δήμο Θερμαϊκού υπό τον όρο να μην παραχωρηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο (μίσθωση κλπ) έκταση ή τμήμα αυτής ή εγκαταστάσεις εντός αυτής προς τρίτους. Άρα σχετικές αποφάσεις περί παραχώρησης προς τον πολιτιστικό σύλλογο ή άλλους συλλόγους είναι εκ του λόγω αυτού άκυρες και ανίσχυρες.
  • Αυτό προκύπτει και από έγγραφο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με παραλήπτες μεταξύ άλλων και το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Αγγελοχωρίου (ημερ. 28.11.17), και το οποίο παραθέτουμε (πιο κάτω).
  • Οπότε στα πλαίσια των καθηκόντων του πράττει το Τοπικό Συμβούλιο, αφού από το 2014 μέχρι και σήμερα έκανε τα "στραβά μάτια" συνεκτιμώντας την δραστηριότητα του πολιτιστικού συλλόγου.
  • Σήμερα όμως, που βρίσκεται ο σύλλογος σε αδράνεια, ζητείται η παράδοση των κλειδιών του χώρου, ενώ όπως μαθαίνουμε  πριν την επίδοση του εξωδίκου, έγιναν και προσπάθειες φιλικής επίλυσης του θέματος χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.