Και νέες μικροβιολογικές μετρήσεις καταδεικνύουν την καταλληλότητα για κολύμβηση των νερών του Θερμαϊκού.   Ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει.


   Έπειτα και από νεότερες  μετρήσεις και ελέγχους, χημικούς και μικροβιολογικούς, που διενεργήθηκαν  στις 8 Ιουλίου 2017, διαπιστώθηκε ότι τα νερά της θαλάσσιας περιοχής Περαίας, Αγγελοχωρίου, Μηχανιώνας κ.ά., που άλλωστε έχουν βραβευθεί κι εφέτος με 4 γαλάζιες σημαίες, είναι εξαιρετικής ποιότητας χωρίς κανένα κίνδυνο για τους λουόμενους.
    Συγκεκριμένα, από μικροβιολογικές μετρήσεις που έγιναν στην Περαία διαπιστώθηκε ότι τα νερά έχουν τον ελαχιστότατο αριθμό μικροβίων 14 (με όριο τα 250), και εντερόκοκκους 6 (με όριο 100), δηλαδή μηδαμινές ποσότητες, ενώ οι μετρήσεις που έγιναν στο Αγγελοχώρι (τοποθεσία ‘’Τουρμπαλί’’) κατέδειξαν  αντίστοιχα ένα (1) μικρόβιο και κανένα (0) εντερόκοκκο.

   Ο Δήμος Θερμαϊκού υπεύθυνα διαβεβαιώνει  για άλλη μια φορά τους λουόμενους στις παραλίες μας ότι τα νερά είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμβηση και ουδείς λόγος ανησυχίας για την υγεία τους συντρέχει.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.