Τί να πει κανείς ;;;

Είναι αλήθεια πως το λιμάνι των Ν. Επιβατών είχε με τα χρόνια ουσιαστικά συρρικνωθεί λόγω της προσάμμωσης. Ενός φαινομένου που μόνο ως φυσικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και που οφείλεται τόσο στην κακή αρχική κατασκευή του αλλά και στην κατασκευή - επέκταση του αεροδιαδρόμου Μακεδονία.

Να πούμε ότι καλώς λήφθηκε η απόφαση εκβάθυνσης του από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από μια μελέτη που μάλλον δεν είδε το συνολικό πρόβλημα της προσάμμωσης σε όλη την ακτή του πρώην δήμου Θερμαϊκού, εξαιρώντας από τη μελέτη προκλητικά την Αγία Τριάδα.

Να πούμε κακώς ξεκινά σε high season για την περιοχή και τους επαγγελματίες, ενώ θα μπορούσε να προγραμματιστεί να γίσει σε χαμηλή τουριστικά περίοδο.

Να πούμε καλώς ξεμπλοκάρησαν οι ενστάσεις που υπήρξαν και οδήγησαν σε πρόσθετη καθυστέρηση άλλων δεκαπέντε ημερών την έναρξη των εργασιών εκβάθυνσης.

Να πούμε κακώς γίνεται όπως γίνεται, με δεδομένο ότι αφαίρεση άμμου είχε γίνει και κατά το πρόσφατο παρελθόν χωρίς να λύσει το πρόβλημα αφού ξαναδημιουργήθηκε η προσάμμωση. Και με την ίδια διαδικασία είναι βέβαιο πως σε λίγα χρόνια θα ξαναπαρουσιαστεί το έμφραγμα άμμου στο λιμάνι και η αφαίρεσή της από άλλες γειτονικές παραλίες.

Να πούμε καλώς τελικά προχωράει, γιατί έστω και με τις κακές προβλέψεις η εκβάθυνση είναι ένα έργο χρήσιμο το οποίο στην παρούσα συγκυρία θα διευκολύνει τα μάλλα την θαλάσσια συγκοινωνία, αλλά και την ασφαλή είσοδο και έξοδο τόσο των επαγγελματικών καϊκιών όσο και των ερασιτεχνικών σκαφών που ελλιμενίζονται σ’ αυτό.

Η αναγκαία έκταση της εκβάθυνσης προέκυψε μετά από βυθομετρική αποτύπωση και θα εξαχθούν 35.000 κυβικά άμμου.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης επιβεβαιώνει εμμέσως ορισμένες από τις διαπιστώσεις που κάνουμε αφού σε δελτίο τύπου υπενθυμίζει πως "το σημαντικό αυτό έργο  έπρεπε να γίνει πολλά χρόνια πριν" και επιρρίπτει ευθύνες σε προηγούμενες διοικήσειςπου αδιαφόιρησαν και αδράνησαν. Αλλά προφανώς δεν αναφέρεται στα αρνητικά που παραπάνω σημειώσαμε.

Ένα από τα ερωτήματα είναι που θα διατεθεί η άμμος που θα ανασυρθεί. Πιστεύουμε σε ακτές του πρώην Δήμου Θερμαϊκού από όπου και μετακινήθηκε ....


* η φωτο είναι του Γιώργου Καριώτη
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.