Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ συνέχισε την οργισμένη ρητορική του εναντίον της Βόρειας Κορέας την Παρασκευή, τουιτάροντας ότι ο αμερικανικός στρατός ήταν "έτοιμος και οπλισμένος" και αργότερα λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα πρέπει να απευθύνει "ανοικτές απειλές" στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Αυτός ο άνθρωπος δεν θα ξεφύγει με αυτό που κάνει", δήλωσε ο Trump σε δημοσιογράφους από το ιδιωτικό του γήπεδο γκολφ στο Νιου Τζέρσεϋ, προσθέτοντας ότι εάν ο Κιμ κάνει μια κίνηση εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους "θα λυπηθεί αληθινά και θα το μετανιώσει γρήγορα ".

Μέσα από αυτή την όξυνση της έντασης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας, μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων πυραύλων δημοσίευσε μια εργασία - έρευνα την Παρασκευή ισχυριζόμενοι, ότι οι δύο εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας με υποτιθέμενους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM) ήταν στην πραγματικότητα " μια προσεκτικά χορογραφημένη εξαπάτηση από τη Βόρειο Κορέα για να δημιουργήσει μια ψευδή εντύπωση "ότι η χώρα έχει πυραύλους ικανούς να χτυπήσουν τις ηπειρωτικές περιοχές των ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια, ήταν "μια φάρσα", όπως εξήγησε ένας από τους ειδικούς στο Newsweek.

Η ομάδα αυτή απαρτίζεται από τον Theodore Postol, καθηγητή της πολιτικής επιστήμης, τεχνολογίας και εθνικής ασφάλειας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) και των Γερμανών μηχανικών πυραύλων Markus Schiller και Robert Schmucker της Schmucker Technologie. Ο Postol είχε αμφισβητήσει, σε προηγούμενο χρόνο, επίσημες εκθέσεις για τα μέρη που ήταν υπεύθυνα για επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία.

Γνωστοποίησαν τις έρευνά τους, που δημοσιεύτηκε στο Ενημερωτικό Δελτίο των Ατομικών Επιστημόνων και με τίτλο "Το "σχεδόν " ICBM της Βόρειας Κορέας δεν μπορεί να χτυπήσει τις κατώτερες 48 πολιτείες", υπογράμμισαν ότι ανάλογοι τίτλοι της 3ης Ιουλίου στα μέινστριμ ΜΜΕ της Αμερικής χρησιμοποιήθηκαν για να διατυμπανίσουν σαν απόδειξη, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ευάλωτες σε μια ενδεχόμενη επίθεση από τη Βόρεια Κορέα.

Αλλά ο Δυτικός Τύπος αγνόησαν το όπλο, όπως υποστηρίζει η ομάδα στην εργασία της:

«Ο πύραυλος είχε μειωμένο ωφέλιμο φορτίο και κατά συνέπεια ήταν σε θέση να φτάσει σε πολύ μεγαλύτερο υψόμετρο από ό, τι θα ήταν εφικτό αν είχε μεταφέρει το βάρος που συνδέεται με τον τύπο πρώτης γενιάς ατομική βόμβα, που θα μπορούσε να έχει η Βόρεια Κορέα. Οι εμπειρογνώμονες που αναφέρθηκαν στον τύπο προφανώς υποθέτουν ότι ο πυραύλος είχε μεταφέρει ένα φορτίο αρκετά μεγάλο ώστε να προσομοιώνει στο βάρος μιας τέτοιας ατομικής βόμβας, ενώ η διαδικασία αναθέτει λανθασμένα μια σχεδόν ICBM κατάσταση σε έναν πυραύλο που στην πραγματικότητα ήταν πολύ λιγότερο ικανός.

Όλες αυτές οι υποθέσεις ήταν υπολογισμένες από το καθεστώς Κιμ, γράφουν οι ερευνητές :

"Από την πλευρά της βορειοκορεατικής πολιτικής ηγεσίας, η γενική αντίδραση στις εκτοξεύσεις της 4ης Ιουλίου και της 28ης Ιουλίου δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Ο κόσμος ξαφνικά πίστεψε ότι οι Βορειοκορεάτες είχαν ένα ICBM που θα μπορούσε να φθάσει στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών και πέραν αυτής. "

Αλλά αυτές οι πεποιθήσεις δεν βασίζονται στην αλήθεια, όπως αναφέρουν ο Postol και οι συνάδελφοί του:

"Στην πραγματικότητα, ο πυραύλος της Βόρειας Κορέας που πυροδοτήθηκε δύο φορές τον περασμένο μήνα - το Hwasong-14 - είναι ένα "κατωτέρου επιπέδου" ICBM, που δεν θα είναι σε θέση να ρίξει πυρηνικές κεφαλές στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες".

Οι αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Βόρεια Κορέα είναι πιθανόν "μακριά από την ολοκλήρωση" ενός πυραύλου με πυρηνική απόληξη που θα μπορούσε να φθάσει στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πλήρης έκθεση της ομάδας, η οποία περιέχει τις λεπτομέρειες των επιστημονικών μεθόδων της, μπορεί να βρεθεί εδώ.


πηγή, απόδοση- μετάφραση ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.