Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θερμαϊκού σε απόλυτη δράση. 
Συνεχίζει την κάλυψη φαρμακευτικής περίθαλψης σε αδύναμους οικονομικά πολίτες.



     Λόγω της ενδημούσας οικονομικής κρίσης, το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με συλλογικές προσπάθειες. Πλέον όλο και περισσότεροι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
     Το φαινόμενο αυτό συναντάται σε μεγάλο βαθμό και στο Δήμο μας, όπου πολλοί συνάνθρωποι μας δοκιμάζονται καθημερινά από την ανεργία και την φτώχεια.   
     Για το λόγο αυτό το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, το οποίο λειτουργεί ως πρόγραμμα των υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Θερμαϊκού, από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, συνεχίζει να λειτουργεί, αποσκοπώντας ειδικότερα στην κάλυψη φαρμακευτικής περίθαλψης σε αδύναμους οικονομικά πολίτες που έχουν αποκλεισθεί από τις κρατικές δομές υγείας λόγω αδυναμίας ασφαλιστικής ικανότητας.
   Τα φάρμακα συγκεντρώνονται στο Φαρμακείο και προέρχονται από ευαισθητοποιημένους πολίτες, Φαρμακεία, Μ.Κ.Ο., μεγάλες εταιρίες, Σχολεία και Σχολές όλων των βαθμίδων. Τράπεζες, Φαρμακείο Αεροδρομίου, Ξενοδοχειακές Μονάδες κ.λ.π.
   Μετά την παραλαβή τους και αφού αξιολογηθούν, γίνεται η καταγραφή τους καθώς και η διάθεσή τους ηλεκτρονικά σε ειδικό πρόγραμμα, που διαχειρίζεται έμπειρο άτομο, φυλάσσονται σε προστατευμένους χώρους και σε κάθε συσκευασία αναγράφεται εμφανώς η ποσότητα, η ημερομηνία παραγωγής και η λήξη τους.
   Τα φάρμακα που συγκεντρώνονται εξυπηρετούν περισσότερους από 100 πολίτες του Δήμου μας. Εκτός από αυτούς, φάρμακα προωθούνται σε μεγάλες ποσότητες, στον ΟΚΑΝΑ, για τις ανάγκες των υπηρεσιών του, αλλά και προς το Κέντρο  Υγείας Ν. Μηχανιώνας, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ΠΡΑΞΙΣ, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Χαρίσειο Γηροκομείο, Καταυλισμούς, αλλά και όπου αλλού ζητηθεί.
   Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας, δημιούργησε επίσης ένα μητρώο 35 εθελοντών γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι δέχονται και εξετάζουν δωρεάν όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η πρόσβασή τους στους εθελοντές γιατρούς προγραμματίζεται από την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κοινωνικό Φαρμακείο.
   Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργεί καθημερινά από ώρα 9.00΄ π.μ. έως 14.00΄ μ.μ., εκτός Παρασκευής.
   Αυτή η προσπάθεια αποδεικνύει πως όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ν’ αλλάξει η ζωή των συμπολιτών μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
       Με σύνθημα: ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ.
   Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ 23920-75930.


Περαία, 24 Αυγούστου 2017
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.