του ακτιβιστή

Γι' αλλού πήγαινα κι αλλού βρέθηκα. Και το παράξενο ήταν πως άργησα πολύ να συνειδητοποιήσω το λάθος μου. Ίσως επειδή παρακολούθησα και απορροφήθηκα εντελώς από τη μουσική πανδαισία μιας υπέροχη συναυλίας. Μιας όμορφης μουσικής επένδυσης στην χθεσινοβραδινή πανσέληνο που χάρισαν στο πολυπληθές κοινό του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού  τρεις ταλαντούχοι Θεσσαλονικείς μουσικοί.
Ο Γιώργος Καραβελάκης (φωνή, κιθάρα), η Νέλλη Αμαραντίδου (φωνή) και ο Κώστας Παπαδόπουλος (φωνή, πιάνο).
Ξεκίνησα με το inova για το Αρχαιολογικό, όπου υπήρχε η συναυλία με τους Μουσικούς του Δρόμου (ήθελα πολύ να ακούσω τη Μαρία Ευλαβή και τα άλλα παιδιά, αλλά (έτσι κι αλλιώς δίπλα είναι) παρκάρισα και μπήκα στο Βυζαντινό. Και έμεινα.


Όσες φορές και να έχω πάει πάντοτε ξαναθαυμάζω τον χώρο (αν θυμάμαι καλά δημιουργήθηκε επί αξέχαστης Μελίνας), αλλά χθες παρόλη της ζέστη που επικρατούσε στην πόλη - σε αντίθεση με τις ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες του"εξωτικού" Θερμαϊκού city - μου άρεσε η λιτή παρουσίαση του μουσικού συγκροτήματος (ανώνυμου προς το παρόν) που έκανε η διευθύντρια του μουσείου κ. Νίκη Τσιλιπάκου. Έχουμε κουραστεί με τους μακρόσυρτους και κουραστικούς χαιρετισμούς σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Ήταν μια υπέροχη μουσική απόδραση με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο στη χώρα του σουίνγκ, της τζαζ, του έντεχνου, του ερωτικού και γενικότερα του όμορφου τραγουδιού.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, το προσωπικό του Μουσείου που αφιλοκεδρώς το κράτησαν ανοιχτό και επισκέψιμο στο κοινό μέχρι τις 10 μμ και κυρίως στους καλλιτέχνες για την όμορφη βραδιά.





Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.