Τουλάχιστον για φέτος. Και ίσως ήταν από τα λίγα αν όχι το μοναδικό καλοκαίρι που δεν παρατηρήθηκαν πολύωρες ή και πολυήμερες διακοπές στην παροχή νερού στον πρώην δήμο Θερμαϊκού. Τα καλά πρέπει να λέγονται, γιατί γνωρίζαμε την αγωνία των υπευθύνων και κυρίως του Προέδρου της ΔΕΥΑΘ κ. Σαμακοβλή όταν βγαίνανε off δεξαμενές λόγω υφαλμύρωσης.

Φαίνεται πως στη φετινή λύση του προβλήματος συνέβαλλε η αγορά (και όχι μίσθωση που μέχρι χθες επιλεγόταν ως πρακτική) μιας νέας γεώτρησης.
Ελπίζουμε να αντικατασταθεί μέρος του προβληματικού δικτύου που εμφανίζει τεράστιες διαρροές - απώλειες ώστε να μην κινδυνεύσουμε το επόμενο θέρος.

Το δελτίο τύπου που μας πληροφορεί για το θέμα:
Καλύφθηκαν οι ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Θερμαϊκού – Αγορά νέας γεώτρησης 
Μεγάλα προβλήματα για μια ακόμα χρονιά αντιμετώπισε η δημοτική αρχή του Δήμου Θερμαϊκού όσον αφορά την υδροδότηση. Ως γνωστόν εκτός του αναμενόμενου υπερδιπλασιασμού των κατοίκων και της συνακόλουθης ανάγκης υδροδότησή τους, κατά την θερινή περίοδο, ως Δήμος κληθήκαμε να διαχειριστούμε και την υφαλμύρωση υπαρχουσών γεωτρήσεων. 
Συνέπεια των ανωτέρω αλλά και της αυξημένης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του φετινού καλοκαιριού, κατανάλωσης ελλόχευε ο κίνδυνος συχνών και εκτεταμένων διακοπών παροχής νερού. 
Η έγκαιρη αγορά όμως μιας νέας γεώτρησης που προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες, κατάφερε να αμβλύνει ανησυχίες και να διαψεύσει τις δυσοίωνες προβλέψεις περί «λειψυδρίας» στον Δήμο Θερμαϊκού. Η νέα παροχή με άριστης ποιότητας νερό ήδη έλαβε αδειοδότηση και συνδράμει στην υδροδότηση των αναγκών των δημοτών.
Η διοίκηση της ΔΕΥΑΘ σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων προχωράει στον εντοπισμό και εκμίσθωση νέων γεωτρήσεων με κατάλληλο νερό. 
«Είναι το πρώτο καλοκαίρι που η Περαία δεν δίψασε, οι ανάγκες των δημοτών σε νερό καλύφθηκαν από τις συνετές και προνοητικές ενέργειες της δημοτικής αρχής. Στεκόμαστε κοντά στον δημότη, φροντίζουμε για την επάρκεια σε νερό, αν και θεωρούμε ότι η μόνιμη επίλυση του έντονου ζητήματος θα έρθει από την σύνδεσή μας με την ΕΥΑΘ, την οποία επιδιώκουμε» δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Να είσαι υποχρεωμένος, λόγω της θέσης που κατέχεις, ώστε να εξασφαλίζεις νερό στους συνδημότες σου και από πάνω να βγαίνεις και να πανηγυρίζεις για τις «συνετές και προνοητικές ενέργειες της δημοτικής αρχής», επειδή ο Δήμος αγόρασε μία γεώτρηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή υδροδότηση, καθώς διαφορετικά, αν διψούσε η περιοχή, οι δημότες θα έπαιρναν τους δημοτικούς άρχοντες με τα …. Μπουκάλια, ε, πια αυτό είναι από τα άγραφα. Λίγη σεμνότητα εκεί στο Δημαρχείο στην Περαία, δεν βλάπτει. Όσο για τις «συνετές ενέργειες» τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε που λέει και το άσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.