Λήξη συναγερμού, που λάθος ήταν και ευτυχώς διήρκεσε ελάχιστα.

Ο λόγος για την έντονη ανησυχία που επικράτησε σε κατοίκους και επισκέπτες όταν αντελήφθησαν ανάρτηση τουρκικών σημαιών στο χώρο της εισόδου του κάμπινγκ Επανομής. Μάλιστα γρήγορα κυκλοφόρησε η παραποιημένη πληροφορία πως πρόσφυγες που μένουν στον Πάλιουρα ανύψωσαν τουρκικές σημαίες και "δούλεψαν" τα ιδιαίτερα οξυμένα αντανακλαστικά μερίδας συνδημοτών μας.

Ούτε οι σημαίες όμως αλλά ούτε η κοκκινοβαμμένη μετόπη της εισόδου οφείλεται σε "αντεθνική δράση" των ταλαιπωρημένων προσφύγων που φιλοξενούνται στις πολυκατοικίες "Γαρουφαλάκια".

Όπως ήταν από αρκετά πριν γνωστό, υπήρξε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για χορήγηση άδειας σε σκηνοθέτη για εξωτερικά γυρίσματα ντοκιμαντέρ στον χώρο του κάμπινγκ και της δημοτικής πλαζ Πάλιουρας.

Την ταινία σκηνοθετεί ο κ. Μορτέζα Τζαφαρί και θα προβληθεί μάλιστα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τα γυρίσματα που θα διαρκέσουν από τις 5 έως και τις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν σε χώρους εκτός της παραλίας.

Ο Μορτέζα Τζαφαρί, είναι κινηματογραφιστής από το Ιράν, πρόσφυγας και ο ίδιος, ο οποίος βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια στην Ελλάδα, όπου ζήτησε και πήρε πολιτικό άσυλο.

Η προηγούμενη δουλειά του, που άφησε άριστες εντυπώσεις, προβλήθηκε στο περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Dreaming of Life» και περιέγραφε τη θλίψη και την απόγνωση προσφύγων που συρρέουν στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

O Μορτέζα Τζαφαρί γεννήθηκε στην Τεχεράνη, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και δούλεψε 12 χρόνια ως δημοσιογράφος στο IRNA & ISNA, στο Ιράν και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Κάλυψε τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν (2001), την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ (2003), τη στρατιωτική παρουσία του Ισραήλ στο Λίβανο (2006). Έκανε ντοκιμαντέρ για την αφγανική τηλεόραση, το Al Jazeera και το BBC. Δίδαξε επίσης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Τεχεράνης και η φιλμογραφία του περιλαμβάνει περισσότερες από 30 μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ και 3 μεγάλου μήκους ταινίες.

* η φωτο από το thestival.gr
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.