Έτοιμες να ξεκινήσουν τη διαδικασία επιστροφής των προσφύγων στην Ελλάδα, είναι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως σημειώνει ο Guardian.

Τα κράτη της ΕΕ θα στείλουν πίσω τους αιτούντες άσυλο, που πρώτη φορά κατεγράφησαν στην Ελλάδα, εξηγεί η βρετανική εφημερίδα.

Η Γερμανία έχει κάνει 400 αιτήσεις μετεγκατάστασης, ενώ η Βρετανία, η Γαλλία, οι Κάτω Χώρες και η Νορβηγία ζήτησαν επίσης να επιστραφούν αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον Guardian, είπε ότι οι πρώτες επιστροφές θα γίνουν αμέσως.

«Η διαδικασία έχει αρχίσει και πιστεύουμε ότι οι πρώτες επιστροφές θα ξεκινήσουν το επόμενο μήνα. Θα αρχίσει με έναν συμβολικό αριθμό, σαν μια πράξη φιλίας (απέναντι στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη). Η Ελλάδα έχει ήδη υποδεχθεί τόσους πολλούς πρόσφυγες, έχει υποστεί τέτοια πίεση που η αποδοχή ακόμη περισσότερων θα ήταν παράλογη, ένα αστείο αν όχι μια τραγωδία», δήλωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει ιδέα που ακριβώς στην Ελλάδα θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες, που θα επιστραφούν από τις άλλες χώρες ή το αν θα μείνουν στη χώρα μας ή θα φύγουν για αλλού.

«Δεν ξέρω που θα πάνε. Μπορεί στην Αθήνα, μπορεί στη Θήβα, θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα», προσέθεσε. «Ό,τι και να γίνει, οι συνθήκες θα είναι καλές, έχουν βελτιωθεί σημαντικά και θα πληρούν τα κριτήρια της ΕΕ».

Αξιωματούχοι, σημειώνει ο Guardian, υποστηρίζουν ότι η αποδοχή των προσφύγων δεν ήταν κάτι που επιδέχεται διαπραγμάτευσης, καθώς απορρέει από τις υποχρεώσει στο πλαίσιο της ΕΕ και άλλωστε έχουν εισπραχθεί κεφάλαια από τις Βρυξέλλες για αυτό.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.