Μεγάλη αύξηση τουριστών παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια στον Δήμο Θερμαϊκού. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία η αύξηση των διανυκτερεύσεων στις 64 ξενοδοχειακές μονάδες και στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα της περιοχής αυξήθηκε το 2016 κατά 20% και προβλέπεται περαιτέρω αύξηση 15% για την φετινή σεζόν.
Η κύρια προέλευση των τουριστών στον Δήμο Θερμαϊκού
Κατά τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη, ο μέσος τουρίστας που διανυκτερεύει στον δήμο Θερμαϊκού δεν είναι 'Ελληνας, αλλά αλλοδαπός και προέρχεται -ως επί το πλείστον- από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σερβία, η πΓΔΜ, αλλά και η Ρωσία. 
Ο λόγος που προτιμάται τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια ως προορισμός ο γειτονικός της συμπρωτεύουσας Δήμος είναι η ατέλειωτη και πανέμορφη ακτογραμμή, που ξεκινάει από την Περαία και φτάνει έως και την Επανομή. Υπέροχες παραλίες, καλό σέρβις και καθαρά νερά, διασκέδαση στα προχωρημένα μπαράκια και στα κέντρα διασκέδασης και  καλό και φτηνό φαγητό στις επιχειρήσεις εστίασης είναι επιπλέον λόγοι προσέλευσης και πρόσθετηπηγή διαφήμισης.
Όπως δηλώθηκε από τον δήμαρχο η προσπελασιμότητα και η διάβρωση των ακτών είναι ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Επίσης νέες επενδύσεις πουσχεδιάζονται με την αξιοποίηση δημοτικών και δημόσιων χώρων και κτιρίων θα οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη του δήμου Θερμαϊκού.











Οι φωτο 2,3,4,5,6 είναι του panoshatzik

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.