Σε ένα μικρό στούντιο γεμάτο από άδεια πακέτα τσιγάρων, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, την Αλεξάνδρεια, ο Abdelrahman al-Habrouk κάθεται πάνω σε ένα φύλλο λευκού χαρτιού και δημιουργεί πορτρέτα με καπνό.

Τα τσιγάρα τροφοδοτούν την τέχνη του.

Τα σπάει στη μέση, δημιουργεί με προσοχή τις μονόχρωμες εικόνες των διασημοτήτων ή των ζώων με τις λεπτές νιφάδες καπνού, ψεκάζει τις δημιουργίες του με πυρίτιδα και τις βάζει φωτιά.

Τα σημάδια από την καύση του καπνού στο λευκό χαρτί αποτελούν τις δημιουργίες του.

Ο Habrouk είναι 23 χρόνων, άρχισε να χρησιμοποιεί ασυνήθιστα υλικά για να κάνει εικόνες πριν από μερικά χρόνια, πειραματίστηκε με καφέ, αλάτι και άμμο, προτού καταλήξει στην τεχνική του καπνού, επειδή είναι πιο ανθεκτικός.

"Η ιδέα είναι ότι προσπαθώ να φτιάξω έργα τέχνης με μεγαλύτερη διάρκεια", δήλωσε στο Reuters και πρόσθεσε: "Ήθελα να κάνω κάτι καλό από κάτι που θεωρείται επιβλαβές".




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.