Όπως μεταδίδει το  εξωσυστημικό αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο Ζero Hedge:
Η Πολωνία αναβάθμισε τις αξιώσεις της για την καταβολή από τη Γερμανία επανορθώσεων του  2ου Παγκοσμίου Πολέμου, από «δισεκατομμύρια» προ μηνός, σε «περίπου ένα τρισεκατομμύριο σήμερα, και ο υπουργός των Εξωτερικών τόνισε ότι απαιτούνται «σοβαρές συνομιλίες» με την Γερμανία.
Οι σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Βαρσοβία τελούσαν τελευταία σε ένταση, λόγω διαφόρων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η πίεση της Γερμανίας για τον καταμερισμό της ευθύνης για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη –την οποία η Πολωνία απορρίπτει- και η επέμβαση της Κομισιόν κατά των σχεδίων της πολωνικής κυβέρνησης να έχει μεγαλύτερον έλεγχο επί του δικαστικού σώματος.
Τον περασμένο μήνα η Ε.Ε. άσκησε αγωγή εναντίον της Πολωνία, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας, αναγκάζοντάς τες να δεχτούν πρόσφυγες, ενώ οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. κάνουν πως δεν βλέπουν τους 100.000 πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν τους τελευταίους μήνες στην Ιταλία.
Αλλά, όπως γράφει τώρα η Ιντεπέντεντ, η ρητορική έχει ανάψει. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ  Βαζυκόφσκι, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό R.M.F. ότι απαιτούνται «σοβαρές συζητήσεις» με την Γερμανία «για την ανεύρεση τρόπου αντιμετώπισης του γεγονότος  ότι τις γερμανο-πολωνικές σχέσεις σκιάζει η γερμανική επιδρομή του 1939 και ανεπίλυτα μεταπολεμικά ζητήματα.»
Ανέφερε ότι οι υλικές απώλειες της Πολωνίας ήταν ένα τρισεκατομμύριο, η περισσότερα.
Ο Πολωνός υπουργός Αμύνης, ’Αντονι Μακιέρεβιτς, κατηγόρησε επίσης τους Ευρωπαίους επικριτές της χώρας του ότι επιχειρούν να «σβήσουν από την ιστορική μνήμη της Ευρώπης». την τύχη των Πολωνών στα χέρια των Γερμανών  κατά την διάρκεια του πολέμου.
Η δεξιά κυβέρνηση της χώρας έχει αποκηρύξει ένα ψήφισμα του 1953 από την τότε κομμουνιστική κυβέρνηση της Πολωνίας, με το οποίο παραιτείτο κάθε διεκδίκησης επανορθώσεων από την Γερμανία και αντιθέτως καταγγέλλει την Γερμανία ότι υπεκφεύγει των ηθικών ευθυνών της.
Περί τα έξη εκατομμύρια Πολωνοί πολίτες, μεταξύ των οποίων τρία εκατομμύρια Εβραίοι, σκοτώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου και μέγα μέρος της Βαρσοβίας καταστράφηκε.

Μετάφραση: Μ.Σ. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.