Μια οικολογική πληγή άνοιξε και χθες το βράδυ στην Περαία.
Για άλλη μια βραδιά η πόλη δεν μπορούσε ν'αναπνεύσει εξαιτίας των καπνών με υψηλή περιεκτικότητα σε φουράνια και διοξίνες που προκάλεσαν αθίγγανοι από τον παρακείμενο καταυλισμό τους.
Παρά την παρουσία αστυνομικών αλλά και της Πυροσβεστικής οι εστίες φωτιάς δεν έλεγαν να σβήσουν.
Το χθεσινό "έργο" διήρκεσε περί τις έξι ώρες. Πολλαπλές οι διαμαρτυρίες των κατοίκων που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό, που δημιούργησε αφόρητες συνθήκες κυρίως στο ανατολικό τμήμα της πόλης.
Είναι ένα μόνιμο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους, γεννώντας αισθήματα εχθρότητας προς τους "συγκάτοικους" που δείχνουν να μη σέβονται τίποτα.
Ο λόγος που συχνά - πυκνά στέλνουν τα σύννεφα καπνού και φουρανίων είναι γιατί  καίνε καλώδια και άλλα παρεμφερή υλικά προκειμένου να εξάγουν τον χαλκό τον οποίο πουλάνε σε εμπόρους.
Δυστυχώς δεν διαφαίνεται λύση στο πρόβλημα, λόγω της αναποφασιστικότητας από όλους τους θεσμικούς παράγοντες και τις αρμόδιες υπηρεσίες  να το αντιμετωπίσουν. 

* Η φωτο από seleo.gr
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Μπορεί να τους έδωσε άδεια για τις φωτιές η ΚΕΕΡΦΑ. Ψάξε το ακτιβιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο λόγος που συχνά - πυκνά στέλνουν τα σύννεφα καπνού και φουρανίων είναι γιατί καίνε καλώδια και άλλα παρεμφερή υλικά προκειμένου να εξάγουν τον χαλκό τον οποίο πουλάνε σε εμπόρους".

    Για τους "εμπόρους" όμως (που είναι η κύρια αιτία του προβλήματος) δεν διακρίνεται η ίδια αγανάκτηση. Just for the record.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.