Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της εκφράζει η διοίκηση Θερμαϊκού για την ταχεία ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στο αίτημά μας για την άμεση χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων προς αντιμετώπιση της λειψυδρίας στον Δήμο μας. 

Το αίτημά μας υποβλήθηκε προς το Υπουργείο με το έγγραφο «Χρηματοδότηση έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας του Δήμου Θερμαϊκού» ( 20180/14-9-17). Ως γνωστόν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας και στα καθήκοντά μας, ως διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, η εξασφάλιση επάρκειας ύδατος σε όλα το δημοτικά διαμερίσματα όπως και στις περιοχές (πρώην Δήμος Θερμαϊκού, Περαία – Ν.Επιβάτες – Αγία Τριάδα) που κατά το παρελθόν είχαν «διψάσει». Και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, με τον πολλαπλό παροπλισμό γεωτρήσεων κυρίως λόγω φαινομένων υφαλμύρωσης, γεωθερμίας και αυξημένων ποσοτήτων νιτρικών ιόντων και σιδήρου, καταφέραμε να καλύψουμε τις ανάγκες υδροδότησης των κατοίκων και τουριστών την φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Επιδιώξαμε και προβήκαμε στην αγορά μιας γεώτρησης που ενίσχυσε την παροχή νερού.

Επίσης, προνοώντας, ζητήσαμε την οικονομική συνδρομή του Υπουργείου για άμεση και κατεπείγουσα χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσουμε στην κατασκευή αγωγών μεταφοράς νερού και διασύνδεσης των υδρευτικών δικτύων των δημοτικών ενοτήτων Επανομής και Θερμαϊκού. Έτσι προέκυψε η θετική εξέλιξη της επιχορήγησής μας με το ποσό των 250.000 ευρώ. Μάλιστα το συνολικό κόστος του έργου βάσει της προκαταρκτικής έκθεσης εκτίμησης που συνυποβάλλαμε ανήρχετο σε 530.000 ευρώ.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργού κ. Σκουρλέτη για χρηματοδότηση του Δήμου μας με το ποσό των 250.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα επείγοντα ζητήματα λειψυδρίας. Η άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας δείχνει την βασιμότητα του αιτήματος και την ευαισθησία του Υπουργού για το πρόβλημα» δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης και διαβεβαίωσε: «Σίγουρα έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι γιατί πιστοί στις υποσχέσεις μας καλύψαμε (παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των “Κασσάνδρων”) τις φετινές αυξημένες ανάγκες υδροδότησης, όπως θα πράττουμε και τις προσεχείς περιόδους, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών μας».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.