Είναι πολύ σημαντική η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης που αθώωσε ομόφωνα τους κατηγορουμένους, μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. Είναι μια μεγάλη νίκη του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχτηκε, των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους. Ταυτόχρονα είναι μια μεγάλη ήττα του Πάχτα, του πρώην υπουργού που «ξέθαψε» και δώρισε τον χρυσό της Χαλκιδικής στην Eldorado ενώ ταυτόχρονα αποδείχτηκε η κακοστημένη βιομηχανία διώξεων.

Με τίποτα δεν θα μπορούσαν να σταθούν οι βαρύτατες στημένες κατηγορίες - όπως «έκρηξη από κοινού και κατά συρροή, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού», κ.α- που αποδιδόταν στους κατηγορουμένους.

Με τι επιβαρυντικά στοιχεία θα δικαζόταν πολίτες όταν στο δικαστήριο ο ίδιος ο Πάχτας δεν αναγνωρίζει την συμμετοχή κανενός κατηγορουμένου στα επεισόδια και οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του καταθέτουν ότι συνεδρίασαν και πήραν απόφαση να καταθέσουν μήνυση με κατηγορούμενους που τα ονόματα τους τα συνέλεξαν … από γενικές πληροφορίες;

Οπότε ήταν αναμενόμενο η εισαγγελέας της έδρας να προτείνει την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για την τέλεση αξιόποινων πράξεων», και η πρόταση της να γίνει ομόφωνα δεκτή από το δικαστήριο.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.