Πριν 3,5 χρόνια μια πόλη που εκφράστηκε από τα πιο μαχητικά μέλη της, μπήκε μπροστά να αντιπαλέψει μια εγκατάσταση ενός τεράστιου κεραιοσυστήματος που "φύτρωσε"  και απειλούσε και συνεχίζει να απειλεί την υγεία των παιδιών και των κατοίκων της.
Κάποιοι λίγοι, υποβάθμισαν τους κινδύνους και "πούλησαν" χώρο στο γήπεδό της Επανομής για το στήσιμο της κεραίας.
Οι πολλοί εναντιώθηκαν και κάλεσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα της προάσπισης της υγείας.
Επτά από αυτούς τους πολλούς συνελήφθησαν τότε με την επίκληση του αθλητικού νόμου πως, δήθεν, παρακώλυσαν την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα.

Ο δικαστικός γολγοθάς αυτών των αγωνιστών συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αν και το κεραιοσύστημα εξακολουθεί να ακτινοβολεί.

Στις 13 Νοεμβρίου θα γίνει η δίκη των επτά αγωνιστών.

Είναι αυτονόητο καθήκον κάθε σώφρονος συμπολίτη μας, κάθε συλλογικότητας, κάθε συλλόγου, κάθε επώνυμου συμπολίτη μας να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα τους.
Και πέρα από την έκδοση ψηφισμάτων συμπαράστασης υπάρχει υποχρέωση να παραβρεθούμε ΟΛΟΙ, επώνυμοι κι ανώνυμοι στην δικαστική αίθουσα  στο Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, να σταθούμε δίπλα τους αλλά και να δείξουμε πως είμαστε ανυποχώρητοι στην απομάκρυνση των γιγαντιαίων κεραισυστημάτων που απειλούν την δημόσια υγεία.



Το κάλεσμα συμπαράστασης της συντονιστικής επιτροπής αγώνα

Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι μια πηγή περιβαλλοντικής μόλυνσης με σοβαρές συνέπειες στην υγεία των πολιτών, ιδίως των παιδιών, όπως προκύπτει από πλήθος επιστημονικών μελετών, τόσο λόγο της έντασης της η/μ ακτινοβολίας που εκπέμπουν όσο και της πρακτικά ανεξέλεγκτης χωροθέτησής τους εντός οικισμών και δίπλα σε σχολεία , νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, κλπ. Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, εκμεταλλευόμενες ένα σκανδαλωδώς υποστηρικτικό προς αυτές νομοθετικό πλαίσιο και όντας ολιγοπώλιο, αποκομίζουν τεράστια κέρδη σε βάρος της υγείας μας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η σημερινή δημοτική αρχή, μετά από αδιέξοδες διαπραγματεύσεις τριών χρόνων με τις εταιρίες αυτές για την απομάκρυνση τέτοιων κεραιών, αναγκάζεται να προχωρήσει σε αγωγές εναντίον τους.

Οι αντιδράσεις των πολιτών για την απομάκρυνση τέτοιων κεραιών είναι συχνό φαινόμενο σε όλη την ελληνική επικράτεια, τα τελευταία χρόνια. Σε όσες περιπτώσεις κατορθώθηκε να απομακρυνθούν οι κεραίες, αυτό δεν έγινε ούτε μετά από διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες αλλά ούτε και με απόφαση δικαστικής αρχής. Έγινε μόνο με δυναμική πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, με η χωρίς την υποστήριξη του δήμου. Η αποφασιστικότητα του κόσμου ανάγκασε τις εταιρίες να υποχωρήσουν.

Στην Επανομή, έγινε μια μαζική κινητοποίηση κατοίκων (12/1/2014), για την απομάκρυνση μιας ισχυρής κεραίας της cosmote, που τοποθετήθηκε μέσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης, κοντά σε σχολεία και σε χώρους που αθλούνται παιδιά. Τότε συνελήφθηκαν επτά συμπολίτες μας και υπήρξε ένα σημαντικό κύμα συμπαράστασης από το σύνολο σχεδόν των μαζικών φορέων της πόλης , την δημοτική αρχή, αλλά και από απλούς πολίτες.

Σε 20 μέρες περίπου (13/11/2017), στις 9.00πμ, θα γίνει η δίκη των 7, στο Δ΄ Μονομελές Πλημ/κειο Θες/νικης, στο ισόγειο του Δικαστικού μεγάρου. Είναι σημαντικό να εκφραστεί για άλλη μια φορά η έμπρακτη υποστήριξη στους συλληφθέντες, τόσο από τους μαζικούς φορείς με ανανέωση των ψηφισμάτων συμπαράστασης όσο και από απλούς πολίτες με την παρουσία τους στο δικαστήριο, για όσους αυτό είναι δυνατόν. Γιατί ο αγώνας για την απομάκρυνση των κεραιών και την προστασία της υγείας μας μπορεί και πρέπει να έχει συνεχιστεί.

Η συντονιστική επιτροπή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.