του ακτιβιστή

Αιφνίδιες εξελίξεις για τους γονείς των παιδιών που προπονούνται στον Γυμναστικό Σύλλογο Αίαντα Περαίας σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες της προηγούμενης εβδομάδας.
Με εντολή αρμόδιου αντιεισαγγελέα κλήθηκαν για ανωμοτί καταθέσεις ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης και η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Κατερίνα Χατζηχριστοφή με την απειλή παράβασης καθήκοντος γιατί επέτρεψαν την λειτουργία των οργάνων γυμναστικής στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Περαίας και για όσο χρόνο παρέμεναν αυτά στον χώρο. Κι αυτό γιατί εγέρθηκε το αίτημα απομάκρυνσής τους από εκπαιδευτικό, που ήταν καθόλα σύννομο καθότι δεν μπορούν να υπάρχουν μόνιμα εγκατεστημένα (πακτωμένα) όργανα σε γυμναστήρια σχολείων.
Έτσι δόθηκε προθεσμία, μέχρι την προσεχή Παρασκευή,  στον Δήμαρχο αλλά και στον Αίαντα να απομακρύνουν όλον τον εξοπλισμό του Συλλόγου από το γυμναστήριο της Ανθέων.
Ως αιτιολογικό για την εξέλιξη αυτή υπήρξε η επίκληση σε αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των μαθητών που γυμνάζονται τις πρωινές ώρες κατά τη λειτουργία του σχολείου.
Γνωρίζουμε πως προτάθηκαν λύσεις με την διάνοιξη διαφορετικών εισόδων και χώρων ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενος κίνδυνος αλλά όπως μας πληροφόρησαν αυτές δεν έγιναν αποδεκτές από πλευράς του Γυμνασίου.


Για την ιστορία να πούμε πως η εξέλιξη αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για τη διοίκηση του Αίαντα και την πρόεδρό του κα Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου. Υπήρχε, όπως μας αποκάλυψε, επιχείρηση απομάκρυνσής του Αϊαντα από τον περασμένο Γενάρη, όταν με την επίκληση απόφασης της τότε επιτροπής Παιδείας που έκρινε επικίνδυνο το χώρο του γυμναστηρίου για τους μαθητές, ζητήθηκε για πρώτη φορά η απομάκρυνση του Συλλόγου. Μεσολάβησαν διαβουλεύσεις και φάνηκε ότι είχε ξεπεραστεί η αντίθεση ή η διαφορετική προσέγγιση για το ζήτημα. Αλλά μάλλον η απαίτηση των διδασκόντων με αιχμή τους γυμναστές του Γυμνασίου επανήλθε από το καλοκαίρι με κατάληξη την σημερινή κατάσταση, που έχει μεταβάλλει έναν σημαντικό αθλητικό σύλλογο της περιοχής μας, με διακρίσεις σε πανελλήνια αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα, σε νομάδα (όπως μας είπε η πρόεδρός του).
Όταν θελήσαμε να μάθουμε για πιο λόγο φτάσαμε σ' αυτό το αποτέλεσμα η κα Χατζηθεοδώρου δεν μπόρεσε να μας δώσει μια εξήγηση. Μάλιστα μέχρι και σήμερα ήλπιζε να βρεθεί έστω και την τελευταία ώρα μια διέξοδος. Αλλά εις μάτην.
Πλέον, από ότι μπορούμε να εικάσουμε, οι γέφυρες συννενόησης πλέον έχουν καταρρεύσει και σ' αυτό μπορεί να συνέτειναν και όσα γράφτηκαν κυρίως από γονείς παιδιών κι αθλητών του συλλόγου στα social media.

Πλέον θεωρείται πως δρομολογούνται άλλες εξελίξεις. Ο δήμος μάλλον προσανατολίζεται σε χωρισμό κτιριακό του κλειστού γυμναστηρίου της Ανθέων ώστε σε ένα τμήμα του να μπορέσει να στεγαστεί ο Γυμναστικός σύλλογος στο μέλλον.
Προς το παρόν μεταφέρθηκαν τα στρώματα και το τραμπολίνο στο κλειστό της Άνω Περαίας, παρά τις αντιρρήσεις συλλόγων που ενδεχόμενα χρειάστηκε να τροποποιήσουν το πρόγραμμα προπονήσεών τους. Και εδώ να αναφέρουμε ότι ο χώρος προπονήσεων δεν μπορεί να έχει ύψος λιγότερο από 11 μέτρα, πράγμα που καθιστά δύσκολη την εξεύρεση κατάλληλου χώρου.
Από την άλλη βδομάδα πάντως θα στεγαστεί ο Αίαντας στο ΚΑΠΠΑ, στον χώρο της πισίνας που από χρόνια δεν λειτουργεί και το ύψος του είναι περίπου εννιά μέτρα.

Ήδη με ενέργειες και του δήμου αλλά και των μελών του συλλόγου ο χώρος καθαρίζεται ώστε να εξυπηρετήσει για τους επόμενους μήνες τις ανάγκες ενός συλλόγου που έχει στις τάξεις του την αθλήτρια Αντωνία Σακελλαρίδη που κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τραμπολίνου που έγινε το 2015 στο Οντένσε της Δανίας και που ήδη είναι σε πρόγραμμα προετοιμασίας για το επόμενο παγκόσμιο που θα γίνει σε ένα μήνα. Αλλά και μια πλειάδα ικανών αθλητών που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα κάθε κατηγορίας στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.


ΥΓ
1.Δεν κατέστη εφικτό, έως αυτή την ώρα,  να έχουμε την άποψη των διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου. Θα φροντίσουμε να την έχουμε και να την δημοσιεύσουμε σε νεώτερη ανάρτησή μας.
2. Οι φωτο εκτός από τελευταία είναι από την σημερινή προπόνηση στο κλειστό της Άνω Περαίας, των μικρών αθλητών.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.