Το 70% των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού στην Περαία πέρασαν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή, στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις
Μόνο χαρά και περηφάνια μπορούν να αισθάνονται ο διευθυντής και οι καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού στην Περαία, αφού το 70% των μαθητών της Γ΄ Λυκείου πέρασαν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή, στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συγχαίρουν όσους από τους υποψηφίους ξεχώρισαν:

το Θεόδωρο Δήμκα (19.493 μόρια) και τον Ιωάννη Σιδηρόπουλο (19309 μόρια), φοιτητές πλέον της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

τον Παλαιοβρυσιώτη Ιωάννη (18.519 μόρια) και τον Παπανδρέου Χρήστο (17106), φοιτητές της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,

το Θεοδωρίδη Δημήτριο (18335) φοιτητή της Σχολής Βιολογίας Α.Π.Θ.,

τη Γκατζιανίδου Θεόκλεια (18036), φοιτήτρια της Σχολής Χημείας ΑΠΘ,

τον Κορσκετίδη Χρήστο (17824), φοιτητή της Σχολής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

τη Μενδρινού Βενετία (17774), φοιτήτρια Ψυχολογίας ΑΠΘ,

τον Αδαμίδη Πασχάλη (17.746) και τον Αθανάσιο Παπακώστα (17465), φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ,

την Ταρέλλι Ειρήνη (17740), φοιτήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ,

την Παπούλη Δήμητρα (17504), φοιτήτρια της Σχολής Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,

το Στυανίδη Αριστοτέλη (17584), φοιτητή στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης,

τη Μακρή Μαρία Καλλιόπη (17464) φοιτήτρια της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Από τους 119 μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν εξετάσεις πέρασαν οι 84. Η φετινή επιτυχία έρχεται να προστεθεί στο καθόλου άσχημο ποσοστό του 60% επιτυχόντων της περσινής σχολικής χρονιάς.
«Αισθανόμαστε όλοι περήφανοι για τα παιδιά μας, ανεξαρτήτως της Σχολής και της θέσης που κατέλαβαν. Όλοι οι μαθητές μας έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας», ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί.

Βραβεία – Διακρίσεις

Σχολείο όμως δε σημαίνει μόνο διάβασμα και εξετάσεις. Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ απέδειξαν πως έχουν και άλλου είδους υγιή ενδιαφέροντα ,δεξιότητες και διακρίθηκαν:

Οι μαθητές της Β΄ τάξης Αβραμίδη Αθανάσιο, Ατματζίδου Ευσταθία και Νιαροπέτρο Ιωάννη απέσπασαν το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Euso 2017 (Διαγωνισμός Πειραμάτων Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας) υπό την εποπτεία των ΕΚΦΕ της χώρας με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Χρηστίδου Αικατερίνη, τον κ. Αλευρίδη Αναστάσιο και την κ. Κυρανίδου Παναγιώτα.

Οι μαθήτριες της Β΄ τάξης Μαυρίδου Αναστασία και Ξουρή Μαρία διακρίθηκαν πανελλαδικά και απέσπασαν έπαινο στο Διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ).

Η μαθήτρια της Β΄ τάξης Μαυρίδου Αναστασία διακρίθηκε στο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής» και προκρίθηκε για το Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ευκλείδης» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Ηλία Κατσιμαγκλή .

Η μαθήτρια της Β΄ τάξης Νάνσυ Μπράμα διακρίθηκε στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης Μαντουλίδη αποσπώντας, στην κατηγορία της Ζωγραφικής, το 2ο Βραβείο και το 1ο Βραβείο κοινού με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Παπαλέξη Κων/ντία.

Στο Διαγωνισμό σχολείων Ελλάδας, Κύπρου και Ομογένειας με θέμα: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» στην κατηγορία της Ζωγραφικής διακρίθηκαν:η Νάνσυ Μπράμα της Β΄ τάξης (1ο Βραβείο), η Λιλάι Μαρίνα και η Μισκαριάν Φωτεινή της Α΄ τάξης (4ο Βραβείο) με υπεύθυνες καθηγήτριες: την κ. Ζάρρα Ζωή και την κ. Παπαλέξη Κων/ντία. Ξεχωριστή ήταν η όλη λογοτεχνική δημιουργία των μαθητών (παραμύθια, εκθέσεις, ποιήματα..).

Η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Αναστασία Περίκου στο περσινό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα TAEKWODO κατάφερε να έρθει πρώτη και ο Στυανίδης Αριστοτέλης, μαθητής της Γ΄ Λυκείου χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TAEKWODO.

Με εφόδια: τα νιάτα τους και τη δύναμη της θέλησης, ευχόμαστε όλοι οι μαθητές να συνεχίσουν να αγωνίζονται, να είναι πάντα δημιουργικοί και να διακρίνονται στους τομείς που έχουν επιλέξει έχοντας βοηθούς και συνοδοιπόρους τόσο τους γονείς όσο και τους καθηγητές τους.

πηγή 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.