ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/10/2017

Με αυτήν την επιστολή επιθυμούμε να συμβάλουμε στην υπεράσπιση των Ελλήνων πολιτών, αλλά και του κλάδου σας, από την διαστρέβλωση του λειτουργήματος του συμβολαιογράφου, κάτι για το οποίο την κύρια ευθύνη έχει κυρίως μια ομάδα συναδέλφων σας με επικεφαλής την πρόεδρο του συλλόγου σας, κ. Ι.  Μπιλίση – Χρουσαλά.

Το ΕΠΑΜ, ως μια πολιτική οργάνωση που από τις 27 Νοέμβρη 2014, μαζί με άλλες συλλογικότητες και πολίτες της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν πρώτη φορά στο ειρηνοδικείο της πόλης για να εμποδίσουν την επαχθή πρακτική των πλειστηριασμών της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, έχει επιστήσει την προσοχή σας στο παράνομο και αντισυνταγματικό της πρακτικής αυτής.

Στην επιστολή του ΕΠΑΜ προς τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας σχετικά με τους πλειστηριασμούς, η οποία επιδόθηκε στις 24/3/2017, θυμίζαμε μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί το βασικότερο νομικό και κοινωνικό καθήκον του συμβολαιογράφου η αποχή από πράξεις που αντίκεινται στο Σύνταγμα, είτε βασιζόμενες σε νόμους αντισυνταγματικούς είτε αποτελώντας καταχρηστική άσκηση δικαιώματος (άρθρο 25 παρ.3 Συντάγματος), καθώς και από όσες πράξεις αντίκεινται στα χρηστά ήθη, ως όριο στην άσκηση κάθε "δικαιώματος" (ΑΚ 281)».

Με βάση αυτό, ποτέ δεν θελήσαμε να γίνουμε διαμεσολαβητές και κριτές του ποιος αξίζει και ποιος όχι να χάσει την περιουσία του, μένοντας σταθεροί στο «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ», γνωρίζοντας ότι ο αγώνας που δίνουμε είναι καθαρά πολιτικός και έχει ως στόχο την απελευθέρωση της χώρας από το καθεστώς κατοχής που έχει επιβληθεί μέσω του χρέους και των μνημονίων, κομμάτι των οποίων είναι και οι συμφωνίες για εκποίηση των περιουσιών των πολιτών, όπως και η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Επιπλέον, μη αναγνωρίζοντας καμιά κατοχική  κυβέρνηση και  κανένα κατοχικό υπουργό ως συνομιλητές μας, σας καλούμε

·         στην Γενική σας Συνέλευση στις 1/10/2017  να στηρίξετε με θέρμη τη συνέχιση επ’ αόριστον της αποχής των συμβολαιογράφων του Συλλόγου σας από κάθε είδους πλειστηριασμό, από οποιονδήποτε φορέα κι αν διενεργείται (Τράπεζες, Εφορία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ), οποιοδήποτε και αν είναι το αντικείμενό του ή η μορφή του (ηλεκτρονική ή μη), δεδομένου ότι η διαδικασία αυτή είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και στα χρηστά ήθη, κατάφωρα καταχρηστική και παράνομη.

Θέλοντας τέλος, τη στιγμή αυτή, να διευκολύνουμε «νομοτεχνικά» την απόφασή σας, σας τονίζουμε την πειθαρχική και ποινική ευθύνη που συνεπάγεται η συμμετοχή σας σε τέτοιους πλειστηριασμούς.

Συνεπώς έχετε καθήκον ως μέλη επιστημονικού συλλόγου, ως δημόσιοι λειτουργοί και ως Έλληνες πολίτες, να αντικρίσετε κατάματα την πραγματικότητα που επιτάσσει να συνταχτείτε με τον χειμαζόμενο λαό και να προστατέψετε την περιουσία του.


Θεσσαλονίκη 30/09/2017
Ε.ΠΑ.Μ.
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.