του ακτιβιστή

Η κατευθυνόμενη πληροφόρηση από τον εσμό των διαπλεκόμενων ΜΜΕ στη χώρα μας έχει πλέον την συγκρότηση καθεστώτος. Και το χειρότερο είναι πως αυτή η διαπίστωση δεν εμπεριέχει ίχνος υπερβολής. Η δε επιβεβαίωσή της έγινε με τον αποκαλυπτικότερο τρόπο στις τριήμερες εργασίες της Πλεύσης Ελευθερίας που πραγματοποιήθηκαν το ΠΣΚύριακο στην Αθήνα, στην αίθουσα Academy.

Ως γνωστόν οι σχέσεις της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας με τα κανάλια και τους συστημικούς δημοσιογράφους, όντας πιστούς υπηρέτες των αφεντικών τους, είναι γνωστές και δεν εκπλήσσει κανέναν η άκρα του τάφου σιωπή που επιβάλλουν αναφορικά με τις εμφανίσεις της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν και είναι πράξεις αποκλεισμού καθαρά ακραίες, μη δημοκρατικές και άρα απαράδεκτες και καταδικασταίες.

Δεν περίμενε όμως κανείς ότι το διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα θα έφτανε σε αυτή την κατάντια. Για να "τιμωρήσει" την Ζωή για την έντονη κριτική που ασκεί να φτάσει στο έσχατο σημείο αυτοεξευτελισμού του. Να μην παρευρεθεί κανένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης ούτε στην πρώτη ημέρα των εργασιών, κατά την οποία παρέστη και ήταν βασικός ομιλητής ο επικεφαλής της "Ανυπότακτης Γαλλίας", παρ' ολίγον Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζαν Λυκ Μελανσόν.
Πιστεύω πως είναι μια πρακτική που προσομοιάζει πλήρως με αυτή δικτατορικών καθεστώτων.


Ούτε αυτή η "δημόσια" (που μόνο τέτοια δεν είναι), μεταλλαγμένη και πάντα εμετική ΕΡΤ, έστειλε συνεργείο να καλύψει την πολύ σημαντική παρουσία του ανδρός που ήρθε συνοδευόμενος από πέντε βουλευτές του Γαλλικού Κοινοβουλίου.

Ένα ακόμα στοιχείο επιβεβαίωσης της φασιστικής λειτουργίας του καθεστώτος στο οποίο ζούμε.

Τα μέσα ενημέρωσης όμως είχαν τιμητική θέση στο μανιφέστο θέσεων και στόχων που εξήγγειλε η κ. Κωνσταντοπούλου στο άνοιγμα των εργασιών την Παρασκευή. Όπως είπε για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όσα εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία και υπακούουν στην παλιά ή στη νέα διαπλοκή, θα καταργηθούν και στη θέση τους θα προκύψουν συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση, χωρίς στυγνούς εργοδότες και αφεντικά. "Θα υπάρχει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε" συμπλήρωσε.

Έρχεται το freedomtv

Με μια έκπληξη έκλεισαν οι τριήμερες οργανωτικές εργασίες της Πλεύσης Ελευθερίας. Όπως αναγγέλθηκε ετοιμάζεται το κανάλι freedomtv.gr που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σε δύο μήνες περίπου. Θα είναι ουσιαστικά η απάντηση της Πλεύσης και των κινημάτων στην φίμωση που με προκλητικότητα έχει καθιερωθεί απέναντι στις αντιμνημονιακές φωνές.

Την ίδια χρονική περίοδο που γινόμαστε υποχρεωτικοί θεατές σε ένα θέατρο νεκρανάστασης κομμάτων με το σούργελο μέχρι και στησίματος debate για την προεδρία της "κεντροαριστεράς" που να επιχειρεί η κατασκευάσει την αυριανή πολιτική κονίστρα και να βάλει σε μόνιμο πάγο τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και των συν αυτώ.

Σύμπλευση με τα κινήματα

Πάντως τα κυριότερα σημεία βαρύτητας του τριήμερου συνεδρίου βρισκόταν στη συνεργασία και σύμπλευση με τα κοινωνικά κινήματα, την οργανωτική μορφή της αυτοοργάνωσης της Πλεύσης με την ανάπτυξη πανελλαδικά των Πυρήνων Ελευθερίας και την έκκληση - κάλεσμα "ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ" που απευθύνθηκε στους Έλληνες και αποτέλεσε  τον τίτλο των τριήμερων εργασιών.

Ζαν Λικ Μελανσον και Plan B

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι δεκάδες εισηγήσεις από διακεκριμένους ακτιβιστές από όλη σχεδόν την Ευρώπη και φυσικά η σημαντική τοποθέτηση του Ζαν Λικ Μελανσόν για την κατάσταση που διαμορφώθηκε σε μια νόθα δήθεν δημοκρατική Ευρώπη που  πρέπει άμεσα να μπουν οι βάσεις αγώνα για την ανατροπή και μεταμόρφωσή της με την ενεργοποίηση του Plan B. Ενός σχεδίου δράσης για τη διαμόρφωση του οποίου όπως είπε εργαζόμαστε ΜΑΖΙ. Θα πρέπει να διοργανωθεί μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη, όπως πρότεινε, που θα συμμετέχουν όλα τα κράτη της Ένωσης, με θέμα την επίλυση του χρέους πριν να είναι αργά. Είναι η ΕΚΤ, η οποία πρέπει να εξαγοράσει όλους τους τίτλους, όλα τα ομόλογα, όλο το δημόσιο χρέος των χωρών της ΕΕ. Ένα χρέος που όπως είπε μόλις το 3% βαρύνει την Ελλάδα και που στο σύνολό του είναι τεράστιο ακόμα και για να γίνει κατανοητό στον ανθρώπινο νου. Και δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός της επιβεβλημένης διαγραφής του.

Το μανιφέστο θέσεων της Ζωής

Πρόκειται κατ' ουσία για μια διακήρυξη απελευθέρωσης από τα μνημόνια. Θα υπάρξει τιμωρία (όχι απλά πολιτική αλλά και αστική) όσων ευθύνονται για τα μνημόνια, που θα κληθούν να αποζημιώσουν ακόμα και με δήμευση περιουσιών τους την βλάβη που προκάλεσαν. Μια διακήρυξη αρχών, θέσεων και δεσμεύσεων. Ιδιαίτερη έμφαση  έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, καθώς   η εξουσία αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Δημοκρατία. Ο επόμενος πρωθυπουργός τόνισε, θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης. Σε όλα τα δικαστήρια θα συμμετέχουν πολίτες ως ένορκοι, ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη λειτουργία της με τη συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη. Χαρακτήρισε δε απαράδεκτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός να έχουν συμβούλους τους, δύο πρώην κορυφαία στελέχη της δικαστικής εξουσίας.  
Αμετακίνητη δήλωσε για ακόμα μια φορά στη θέση της για το γερμανικό χρέος και τις αποζημειώσεις που ανέρχονται σε ποσό μεγαλύτερο από αυτό που ψευδώς φαίνεται πως χρωστάμαι ως κράτος. καθώς και στις απαιτήσεις από τα σκάνδαλα Siemens, λίστα Λαγκάρντ.

«Η Πλεύση Ελευθερίας θέλει να ενσαρκώσει και όχι απλώς να εκπροσωπήσει αυτή την κοινωνία. Γιατί μόνο μέσα από την πλατιά και δημοκρατική συμμετοχή μπορεί ο αγώνας για την απελευθέρωση να είναι νικηφόρος. Για αυτό το πρώτο βήμα της συγκρότησης μας με την υπογραφή της διακήρυξης σηματοδοτεί την αφετηρία μιας ενσυνείδητης πορείας προς τον λαό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, αλλά και στο εξωτερικό, σε κάθε κοιτίδα της ομογένειας σε ανοικτές συζητήσεις-συνελεύσεις, με κατεύθυνση τη συλλογικοποίηση, τη συνειδητοποίηση, τη συστράτευση.

«Το κόμμα θα αποτελεί συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου, όπου θα συναντώνται με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Σκοπός η ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και η διεκδίκηση, δημοκρατικά της διακυβέρνησης. Όλοι θα λειτουργούν με ανοικτές διαδικασίες βασισμένες στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας – το διαδίκτυο θα είναι οργανικό εργαλείο επικοινωνίας. Δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση, παρά μόνο με διαφανή τρόπο – όταν υπάρχει, θα δημοσιεύεται».


Η τρίτη μέρα εργασιών


Με πολύωρη οργανωτική δουλειά, για δεύτερη συνεχή μέρα, όλων των στελεχών στα τραπέζια εργασίας ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία ημέρα εργασιών της Πλεύσης Ελευθερίας στο χώρο Academy.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις κι ενημερώσεις από προσκεκλημένους ομιλητές με σημαντικότερες, κατά την άποψή μας, αυτές 
  • της δημοσιογράφου Sophia Chikirou, υπεύθυνης της ανεξάρτητης πλατφόρμας Le Média, ενός διαφορετικού μη συμβατικού καναλιού πληροφόρησης που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον επόμενο μήνα στη Γαλλία και θα αποτελέσει μια έγκυρη φωνή ενημέρωσης. Όπως ενημέρωσε το εγχείρημα στηρίζουν εκατομμύρια πολιτών που θα σταθούν απέναντι στα εκατομμύρια των ευρώ που αντιπροσωπεύουν τα διαπλεκόμενα μέσα στην Ευρώπη.
  • του Xavi Artigas, του ανεξάρτητου Ντοκυμαντερίστα από την Καταλονία που περιέγραψε την κατάσταση που διαμορφώνεται στην χώρα του λίγες ώρες μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.
αλλά και των Marie-Rose Cavalier, ως εκπρόσωπο πρωτοβουλίας πολιτών από το Βέλγιο, που μήνυσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Νίκο Παπαδόπουλο δημιουργό των εικόνων Plasticobilism, τον Γιώργο Σταματόπουλο, δημοσιογράφο της  Εφημερίδας των Συντακτών που μίλησε για το συνεργατικό εγχείρημα της εφημερίδας, του δικηγόρου Θεόδωρου Μαντά που αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζει η Δικαιοσύνη σήμερα και αυτόν που θα μπορούσε να έχει την επόμενη μέρα, του Θανάση Σαράντο, ηθοποιού-σκηνοθέτη, που έδωσε εικόνες από την επέτειο της σφαγής του Διστόμου και έθεσε την επιτακτική ανάγκη της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων και του Αλέξανδρου Ρωμανού-Λιζάρδου, δημοσιογράφου.





 ο Νίκος Παπαδόπουλος δημιουργός των εικόνων Plasticobilism

 ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς

 η Marie-Rose Cavalier,  εκπρόσωπος πρωτοβουλίας πολιτών από το Βέλγιο

ο Θανάσης Σαράντος

η δημοσιογράφος Sophia Chikirou

ο Αλέξανδρος Ρωμανός-Λιζάρδος, δημοσιογράφος



 Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος

 Xavi Artigas, ανεξάρτητος Καταλανός Ντοκυμαντερίστας





 οι αφανείς υπεύθυνοι εικόνας και ήχου


Σχετικές αναρτήσεις:

Η Πλεύση Ελευθερίας κατέθεσε το μανιφέστο της - Plan B από Ζαν Λυκ και Ζωή για Ευρώπη

Για 2η μέρα ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ η Πλεύση Ελευθερίας με εργασίες χρέους, οργάνωσης κι ανυπακοής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.