Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού, εγκρίθηκε και η χερσαία ζώνη (ζώνη λιμένα) της Περαίας, αφού είχε υποβάλει τους ανάλογους φακέλους και είχε εγκριθεί τόσο η χερσαία ζώνη των Νέων Επιβατών όσο και αυτή της Ν. Μηχανιώνας.

Τι είναι η χερσαία ζώνη; Είναι η παράκτια περιοχή, η οποία περιλαμβάνει έργα αναγκαία για την εξυπηρέτηση της εύρυθμης λειτουργίας των λιμένων και αποτελείται α) από τη χερσαία ζώνη λιμένα, ήτοι τμήμα ξηράς αποτελούμενο από τον αιγιαλό και τους αναγκαιούντες συνεχόμενους παραλιακούς χώρους και β) από τη θαλάσσια ζώνη λιμένα, η οποία περιλαμβάνει τις λεκάνες λιμένων (συνεχόμενες με τον αιγιαλό ή τυχόν κατασκευασμένα κρηπιδώματα, μώλους, προβλήτες) και έκταση θάλασσας μέχρι απόσταση πεντακοσίων (500) μέτρων από τις ακτές της χερσαίας ζώνης.

Τα οφέλη του Δήμου μας από τη δημιουργία χερσαίας ζώνης στις παράκτιες περιοχές μας είναι πολύ μεγάλα, αφού ενισχύεται ο παραλιακός χαρακτήρας των περιοχών αυτών, που ανήκουν πλέον στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δήμου, διευκολύνει έργα για την ανάπλασή τους, διευκολύνει επίσης την ασφάλεια των διερχομένων, βοηθάει το έργο της θαλάσσιας συγκοινωνίας και συμβάλλει ακόμα στην οργάνωση και πραγματοποίηση νέων ελλιμενισμών.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.