Ο Δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με το ΔΥΠΠΑΚΥΘ και την ΔΚ Επανομής στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων 2017 διοργανώνει τα «Θεατρικά Ταξίδια το Νοέμβριο» στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής.

Πέντε θεατρικές παραστάσεις αξιόλογων θεατρικών ομάδων που θα φιλοξενηθούν στο δήμο μας με ελεύθερη είσοδο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων:

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου – 20.00

«Μπαμπάδες με Ρούμι»
- ΚΕΥΝΣ Δήμου Νεάπολης–Συκεών

(Η κωμική ιστορία ενός γελοίου εγκλήματος των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου, σκηνοθεσία Στ. Στάμογλου)


Σε ένα χωριό στην ελληνική επαρχία, λαμβάνει χώρα ένας σκληρός και αδίστακτος αγώνας, στο όνομα του επικρατούντος θεού της σύγχρονης εποχής, του χρήματος.Οι ήρωες δεμένοι στο άρμα του νεοπλουτισμού, της καλοπέρασης και της ευκολίας, κουτοπόνηροι και άρπαγες, έτοιμοι να θυσιάσουν ακόμα και τις ζωές των πιο κοντινών τους ανθρώπων προκειμένου να πλουτίσουν, δεν διστάζουν όσοι απέμειναν να μοιραστούν με απληστία τα χρήματα και να ξεχάσουν.
Από τα τέλη της δεκαετίας του '80, γεννήθηκε στη χώρα μας μια νέα εποχή αμοραλισμού και ελαφρότητας.Τα πάντα μπορούν να γίνουν χωρίς επιπτώσεις αλλά και χωρίς τύψεις.Γιατί οι τύψεις είναι αποτέλεσμα της συνείδησης.Και αυτή η έλλειψη συνείδησης κάνει τα καθημερινά μας εγκλήματα αναίτια και γελοία.Οι ''Μπαμπάδες με Ρούμι'' είναι η κωμική ιστορία ενός τέτοιου γελοίου εγκλήματος.


Τετάρτη 8 Νοεμβρίου – 20.00


«Η λωρίδα της Γάζας» - Φύρδην–Μύγδην

(Μια μαύρη, νοσηρή, αιματηρή κωμωδία του Αλ. Βενιέρη, σκηνοθεσία Γ. Αλεξοπούλου)


Δυο νοσοκόμες, τρεις ασθενείς, ένας διευθυντής, μία υπουργός, τρεις γραμματείς.
Ένα έγκλημα.
Μονομάχοι σε μια μάχη αμφίβολη, σε έναν αγώνα εξουσίας με διαφορετικό έπαθλο για τον καθένα. Ποιος θα κερδίσει;
...και η γάζα ξετυλίγεται...


Τετάρτη 15 Νοεμβρίου – 21.00

«Η Τελετή» - ΔΗΠΠΑΚΥΘ Δήμου Θερμαϊκού

(Μια μαύρη κωμωδία του Π. Μάτεση, σκηνοθεσία Χρ. Σιμούλη)


Οκτώ γυναίκες, συγγενείς της νεκρής παρευρίσκονται στη κηδεία την οποία μέχρι να την πραγματοποιήσουν, περνάνε από διάφορα εμπόδια τα οποία προσπαθούν να τα προσπεράσουν ώστε στο τέλος να πετύχουν μία αξιοπρεπή ‘’τελετή’’. 
Η όλη αυτή αναστάτωση δημιουργεί ανάμεσά τους χιουμοριστικές εντάσεις και ο ‘’διαιτητής’’ αυτής της τελετής, ο μαιτρ, προσπαθεί να επιβάλλει μια τάξη.
Ο συγγραφέας μέσα από αυτό το έργο στο οποίο τονίζει την υπερβολή, το γκροτέσκο, τη σάτιρα και το μαύρο χιούμορ, βάζει στο στόχαστρο τον καθωσπρεπισμό, τον μικροαστισμό, το είναι και το φαίνεσθαι. 
Ο Μάτεσις κάνοντας μαύρο χιούμορ επιτίθεται στον μικροαστό, τον αναγκάζει να δει το άδειο του πρόσωπο το οποίο ζει μέσα στο άγχος, την ανασφάλεια και τις ασφυκτικές κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις. 
Σαν σατιρικός διογκώνει, μεγεθύνει φτάνοντας πολλές φορές στη καρικατούρα ή την τερατοποίηση.


Τρίτη 21 Νοεμβρίου – 20.00

«Δεν σε ξέχασα ποτέ» - Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

(Ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι μνήμης του Λ.Α. Ναρ, σκηνοθεσία Μ. Σιώνα)


H Σοφία Καλεμκερίδου και ο Γιάννης Χαρίσης υπόσχονται να μας ταξίδεψαν στην ιστορία ενός έρωτα που, μετά από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση.


Τετάρτη 29 Νοεμβρίου – 20.00

«Ιστορίες διάσημων και άσημων γυναικών» - Άλμα

(Επτά διαφορετικές ιστορίες μέσα από τα μάτια τεσσάρων συγγραφέων, σκηνοθεσία Μ. Καραγιαννόπουλου–Δραγώγια)


Από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού, Συλλόγου Τριλόφου "Άλμα"
Η θεατρική παράσταση "Ιστορίες διάσημων και άσημων γυναικών" παρουσιάζεται από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού, Συλλόγου Τριλόφου "Άλμα" στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας.
Η παράσταση, που σκηνοθετεί ο Μανώλης Καραγιαννόπουλος - Δραγώγιας, παρουσιάζει επτά διαφορετικές ιστορίες γυναικών, που ωστόσο μοιάζουν μεταξύ τους. Πόνος, θλίψη, καταπίεση, μοναξιά, απόγνωση, προδοσία, έρωτας. Μέσα από τα μάτια 4 συγγραφέων απεικονίζεται στη θεατρική σκηνή η προσπάθεια που καταβάλουν αυτές οι 7 γυναίκες για να φτάσουν στην προσωπική τους κάθαρση.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.