Βλέπουμε να διαδραματίζεται ένα τραγικό παιχνίδι επικοινωνίας από την κυβέρνηση, που από την μια είναι δέσμια όλων όσων είχαν υποσχεθεί για την διάσωση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού από τον «επενδυτή» Λάτση και από την άλλη δεσμευμένη μέχρι τα αυτιά με όσα έχει υπογράψει το καλοκαίρι του 2015 (3ο μνημόνιο).
Πλέον ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται. Παλεύουν με νύχια και με δόντια προς κάθε αρμόδιο που εκτελεί το χρέος του – Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, Δασάρχη Πειραιά – για να χαρίσουν ουσιαστικά στην Lamda Development μια έκταση 6,200,000 τ.μ. προς 148 ευρώ το τ.μ. δηλαδή 915 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν σε … 12 ημερών τόκους του δημόσιου χρέους (γιατί στο ΤΑΙΠΕΔ θα πάνε τα χρήματα, για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, και όχι στο Ελληνικό δημόσιο). Σε άλλες περιπτώσεις απλών πολιτών η εμπλοκή με αρχαιότητες σήμαινε ατέρμονες διαδικασίες, τώρα όχι; Ποια η σημασία στην πολύτιμη ιστορία μας; Ακούγονται συνέχεια οι αναφορές για τις αρχαιότητες και το δάσος γιατί οι αρμόδιοι έκαναν το καθήκον τους. Καμία όμως αναφορά δεν γίνεται για τα ωφέλη των κατοίκων του λεκανοπεδίου από την περίπτωση δημιουργίας πάρκου αναψυχής και πολιτισμού. Λέγεται ότι θα έχουμε πάρκο … που όμως αν κάποιος δει το σημερινό πράσινο σε όλη την έκταση που θα ανοικοδομηθεί και αυτό που θα γίνει μετά την επένδυση, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές.
Για να δούμε όμως, υπάρχουν τελικά δέντρα/δάσος στο Ελληνικό; Γιατί τα μεγάλα ΜΜΕ δείχνουν μόνο παλιά κτήρια και αεροδιάδρομο, αμελώντας φυσικά να αναφέρουν ότι μαζί με το παλιό αεροδρόμιο έχουν κολλήσει τον Άγιο Κοσμά και όλο το παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού μέχρι τη Γλυφάδα (αυτό είναι το φιλέτο που εποφθαλμιά η Lamda Development).
Δεν έχει κάποιος παρά να μπει στο δημοφιλές Google Maps και να πάει «πάνω» από το Ελληνικό … ως δια μαγείας βλέπουμε από τον χάρτη δίπλα από το παλιό Κολλέγιο Θηλέων … πράσινο:
Και για όσους δεν βλέπουν καλά πάμε λίγο πιο κοντά:
Ας δούμε και από τον δρόμο πως φαίνεται το πράσινο μήπως και είναι … καμουφλάζ:
Υπάρχει όμως και άλλο πράσινο, δίπλα από την μαρίνα Αγίου Κοσμά:
Και περισσότερο πράσινο εντός του Αγίου Κοσμά:

Για να δούμε και από την Ποσειδώνος πως φαίνεται το δάσος του Αγίου Κοσμά γιατί κάποιοι νομίζουν ότι ζούμε σε άλλο πλανήτη:
και φυσικά πράσινο υπάρχει και δίπλα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του σταθμού του Μετρό «Αργυρούπολη»:
Οπότε είτε τα μάτια μας κάνουν πουλάκια, είτε η κυβέρνηση και όλο το μιντιακό κατεστημένο των μεγάλων ΜΜΕ σιγοντάρουν τον «μεγαλοεπενδυτή» Λάτση.
Για τα αρχαία που με τόση βουλιμία τα ΜΜΕ μέμφονται το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κάποιος δεν έχει παρά να ψάξει λίγο στο διαδίκτυο και να ενημερωθεί. Μια σύντομη περιγραφή για το πόσο σημαντικά είναι το παλιό αεροδρόμιο αλλά και το Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά μπορεί κάποιος να βρει εδώ https://www.reader.gr/news/stories/ayta-einai-ta-arhaia-poy-apeiloyn-tin-ependysi-sto-elliniko-pics
Ακόμα και ο Στράβωνας γνώριζε την σημασία της περιοχής του Ελληνικού, μόνο η Ελληνική κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της Lamda Development σφυρίζουν αδιάφορα. Διαβάστε περισσότερα σε αυτό εδώ το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών για μια «ιστορική αναδρομή» της μάχης που δίνει η Lamda Development ώστε να κρατήσει μακριά τους αρχαιολόγους από αυτή την πολύ σημαντική, από αρχαιολογικής άποψης, περιοχή https://www.efsyn.gr/arthro/meta-de-soa-tha-apozimionetai-o-agorastis-gia-ta-eyrimata
Είναι πραγματική κατάντια η οικτρή εικόνα της κυβέρνησης που άλλοτε ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στεκόταν δίπλα στην Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο ως σύμμαχος στην προσπάθεια για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού.
Ένα πάρκο που βασίζεται σε συγκεκριμένες μελέτες ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Περισσότερα για τις μελέτες θα διαβάσετε παρακάτω:
Είναι λοιπόν ακόμα και για τον πιο δύσπιστο πλέον ξεκάθαρη η σκανδαλώδης και μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και των δανειστών-δυναστών να κλέψουν ότι έχει απομείνει από την περιουσία αλλά και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Το πρώτο μέλημα τους είναι να δοθεί η άδεια για το καζίνο, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η Lamda Development να έχει κέρδη και στην συνέχεια να ξεπουληθεί κομμάτι κομμάτι όλο το υπόλοιπο φιλέτο, ότι απομείνει θα το βαφτίσουν πάρκο. Όλα αυτά στο όνομα μιας ανάπτυξης για τους λίγους ενώ θα μπορούσε να ωφελήσει πολλαπλά τους πολλούς.
Εμείς αγωνιζόμαστε 6 χρόνια για την υγεία και αξιοπρέπεια των πολλών, φυσικά δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω.
Διαβάστε περισσότερα για την καταστροφική επένδυση σε παλιότερο δελτίο τύπου μας εδώ http://www.mkiellinikou.org/blog/2016/10/04/elliniko-2/
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.