Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, με την υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού, ξεκίνησε τη λειτουργία του από το ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011 και συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία, διοργανώνοντας κύκλους διαλέξεων σε διαφορετικές θεματικές ενότητες, στοχεύοντας στη συνεχή επιμόρφωση των δημοτών σε σύγχρονα και επιστημονικά θέματα. Τα προγράμματα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης απευθύνονται στο μέσο πολίτη είτε πρόκειται για πτυχιούχο διαφόρων ειδικοτήτων, είτε για εκπαιδευτικό, μαθητή, γονέα, ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης, επαγγελματία ή άνεργο.

Σκοπός του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου είναι να προσφέρει ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο πρόγραμμα, μορφωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ώστε ο κάθε ακροατής, αφενός να μπορέσει να επιλέξει τις διαλέξεις που τον ενδιαφέρουν, ανεξαρτήτως του μορφωτικού του επιπέδου και αφετέρου να κάνει χρήση του δικαιώματός του στη μόρφωση.

Για όσους παρακολουθούν με συχνότητα άνω του μέσου όρου του κάθε κύκλου διαλέξεων απονέμεται τιμητική βεβαίωση στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Οι θεματικές ενότητες που θα πραγματοποιηθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018 κατά κύκλο σεμιναρίων, με την ευγενή συμμετοχή καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ» Τ.Ε.Ι. Θεσ/νίκης και Ειδικών Επιστημόνων είναι οι εξής:

1. Τοπική Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα

2. Θέματα Υγείας – Βιωματικά εργαστήρια μυοσκελετικών παθήσεων

3. Πολιτική – Πολιτικά συστήματα – Ελληνική Κοινωνία

4. Θέματα Κοινωνιολογίας

5. Νεότερη & Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδος και της Ν.Α. Ευρώπης

6. Έκφραση & Τέχνες

Α΄. Στην Περαία, οι φετινές διαλέξεις αρχίζουν στις 1/11/2017 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρα 19:00 – 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων-διαλέξεων του 2ου Γυμνασίου Περαίας (οδός Ανθέων 14 - 16).

Β΄. Στη Ν. Μηχανιώνα οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, κάθε Δευτέρα 19.00΄- 20.30. Ο πρώτος κύκλος ομιλιών θα έχει γενικό θέμα: Τοπική Αυτοδιοίκηση & Πολίτες. Θα ενημερώσει τους πολίτες για το ρόλο και τις Υπηρεσίες του Δήμου, των ΚΕΠ, των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και για τα δικαιώματα και τις υπηρεσίες των πολιτών.

Δηλώσεις συμμετοχής για τη Ν. Μηχανιώνα στην κ. Μένη Βαρσαμόγλου, Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Μηχανιώνας, τηλ. 2392330340.

Οι διοργανώσεις, προγραμματίζεται να επεκταθούν και στη Δημοτική Ενότητα Επανομής ώστε να καλυφθεί και το ενδιαφέρον των πολιτών της Επανομής.

Επιστημονικός υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο κ. Φώτης Σιώκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

· 6972330307 – κα. Αλεξάνδρα Καλαμβοκίδου, Υπεύθυνη του προγράμματος και των διοργανώσεων.

· 23923 30104 – Γραμματεία Αντιδημαρχίας Παιδείας Δήμου Θερμαϊκού


Σχετικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά, εγκαινιάζουμε και εφέτος τη λειτουργία του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου τόσο στην Περαία όσο και στη Ν. Μηχανιώνα, ενώ προγραμματίζουμε να επεκταθεί και στη Δημ. Ενότητα Επανομής, το οποίο, για μια ακόμη χρονιά, αγκαλιάζει και αγκαλιάζεται από τους συνδημότες μας, αφού προσφέρει γνώσεις και ενημέρωση για χρήσιμα θέματα που μας αφορούν και συναντάμε καθημερινά. Τα μαθήματα αναπτύσσονται από πανεπιστημιακούς καθηγητές για τους δημότες μας, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για έννοιες και όρους που καλό είναι να γνωρίζουμε, ώστε να αντιλαμβανόμαστε πολιτικές και πρακτικές που μεθοδεύονται, εφαρμόζονται και μας αφορούν άμεσα. Είναι αυτονόητο ότι η χρησιμότητα της παρακολούθησης των θεμάτων από τους συμπολίτες μας είναι μεγάλη γι’ αυτούς, αφού για τις σημερινές μας, κυρίως, ανάγκες, καθίσταται πλέον απαραίτητο να γνωρίζουμε βασικές έννοιες για θέματα που αφορούν την καθημερινή μας πραγματικότητα. Δράττομαι της ευκαιρίας, να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες και να ευχαριστήσω την κ. Αλεξάνδρα Καλαμβοκίδου, υπεύθυνη του Προγράμματος, για την ανιδιοτελή προσφορά της».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.