του ακτιβιστή

Υπάρχουν καλά και κακά νέα. Ας ξεκινήσουμε από τα άσχημα.
Μόνο δύο προγράμματα εργασιών αποκατάστασης για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του '16 "τρέχουν" αυτή τη στιγμή στο δήμο Θερμαϊκού: Η αντιστήριξη του πρανούς της Μηχανιώνας και η αντιστήριξη του πρανούς στο Αγνάντι της Επανομής.
Ούτε η αντιστήριξη του πρανούς πίσω από το ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας ξεκίνησε, (απλά έγινε μια διευθέτηση χωματουργική,από τον χειμώνα, που μάλλον δημιουργεί νέους παρά απομακρύνει τους κινδύνους σε μια καινούργια πλημμύρα). Ούτε οι πολυθρυλούμενες ασφαλτοστρώσεις στους κατεστραμένους δρόμους εξαιτίας της θεομηνίας έγιναν (Πάλιουρας, Αγία Τριάδα κά), ούτε καν ξεκίνησαν λόγω των ρυθμών χελώνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μπορεί τα χρήματα να δόθηκαν από την κεντρική κυβέρνηση (ή μήπως δεν δόθηκαν ;; ) αλλά εκεί στην ΠΚΜ φαίνεται πως εξάντλησαν το ενδιαφέρον τους στα έξι περίπου εκατομμύρια που δόθηκαν ήδη στον εργολάβο για την μετακίνηση των φερτών υλικών από την πλημμύρα.


Στα καλά νέα τώρα.
Και τα δύο έργα αντιστήριξης προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και πρόκειται για δύο σημαντικές και ουσιαστικές εργασίες αποκατάστασης. Πλέον οι οικοδομές που έχασκαν μετέωρες μετά την θεομηνία αρχίζουν να "αισθάνονται" πιο προστατευμένες.
Οι εργασίες στη Μηχανιώνα ήδη έφτασαν στον βιολογικό και αναπτύσσονται καθ' ύψος αφού πλησιάζουν στο υψόμετρο του Κέντρου Υγείας στο αρχικό τμήμα ενώ στην κατάληξη έγιναν οι χωματουργικές παρεμβάσεις και "έπεσαν" ήδη τα πρώτα πέτρινα πέλματα.
Στο Αγνάντι προχωρούν εντατικά αφού γίνονται οι χωματουργικές εργασίες και ξεκίνησαν σε όλη την έκταση η τοποθέτηση συρματοκιβωτίων και πέτρας με γεωυφάσματα.

Η αίσθηση πάντως που αποκομίσαμε από την επίσκεψη στα δύο εργοτάξια είναι πως προχωράνε με ταχείς ρυθμούς και όπως προβλέπεται ίσως να περατωθούν τα έργα μέχρι το τέλος του χρόνου αν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές.

ΦΩΤΟ από Μηχανιώνα:













ΦΩΤΟ από Αγνάντι:






















* Οι δύο πρώτες φωτο (από ψηλά) είναι του φίλου Panos Hatzik τον οποίο και ευχαριστώ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.