Μια φορά και έναν καιρό, (για την ακρίβεια τον Ιανουάριο του 2016), θα ξεκινούσε το πολυαναμενόμενο «νέο εξοικονομώ ΙΙ» που οι επαγγελματίες του χώρου της θέρμανσης, του κλιματισμού και της ενέργειας περιμένουν πως και πως για να «κινηθεί η αγορά». ..

Ο Ιανουάριος δυστυχώς έγινε Απρίλιος, ο Απρίλιος έγινε Ιούλιος (μιλάμε πάντα για το 2016), ο Ιούλιος Σεπτέμβριος, και το παραμύθι συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας (Οκτώβριος 2017), οπότε και οι ανακοινώσεις έγιναν πιο «επίσημες», και το θέμα προβλήθηκε από τα κανάλια της τηλεόρασης, τα ραδιόφωνα, τα περιοδικά ενέργειας και όποιον άλλον έχει συμφέρον και κερδίζει χρήματα από την προβολή ενός «πιασάρικου» θέματος που αφορά πολύ κόσμο.

Εντωμεταξύ οι καθυστερήσεις και οι αναβολές του «νέου εξοικονομώ ΙΙ» έχουν παραλύσει την αγορά της ενέργειας, αφού οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν από μέρα σε μέρα και από στιγμή σε στιγμή το άνοιγμα του νέου προγράμματος και αναβάλλουν τις εργασίες που θέλουν να εκτελέσουν για να ωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα.

Την αναβλητικότητα αυτή ενισχύουν οι συνεχείς ανακοινώσεις από τα ΜΜΕ ότι το πρόγραμμα άνοιξε, ανοίγει, θα ανοίξει και ούτω κάθε εξής.

Κανένα βέβαια από τα λαγωνικά της ενημέρωσης δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μια βασική έρευνα για το θέμα πριν ανακοινώσει το άνοιγμα του προγράμματος. Αν έμπαινε σε τέτοιο κόπο, θα διαπίστωνε ότι για το νέο πρόγραμμα δεν υπάρχει μέχρι σήμερα έτοιμη ούτε καν η διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων, πόσο μάλλον άνοιγμα του προγράμματος.

Για του λόγου το αληθές, μπορείτε να επισκεφθείτε την διαδικτυακή διεύθυνση

http://www.etean.gr/PublicPages/OpenTender.aspx?ID=95

όπου θα βρείτε αναρτημένο τον διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης και Συντήρησης του Πληροφοριακού Συστήματος για την υλοποίηση της Δράσης ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ»

Όπως θα διαβάσετε, ο διαγωνισμός λήγει στις 02/11/2017 και ώρα 11:30

Μετά την λήξη του διαγωνισμού, και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, ο ανάδοχος θα πρέπει να υλοποιήσει την πλατφόρμα, να την ανεβάσει στο διαδίκτυο, να την δοκιμάσει και να παραδώσει το έργο στην αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου αυτή να αρχίσει να δέχεται αιτήσεις. (Καλό Πάσχα 2018 και βλέπουμε).

Παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός είναι αναρτημένος σε κοινή θέα, οι αρμόδιοι πολιτικοί και οι ιθύνοντες του προγράμματος εξακολουθούν τις ανακοινώσεις, τα ΜΜΕ εξακολουθούν να προβάλλουν τις ανακοινώσεις αυτές, όπως επίσης εξακολουθεί και το μαρτύριο των επαγγελματιών του χώρου και των ενδιαφερομένων να μπουν στο πρόγραμμα.

Τέλος, μια έρευνα στο διαδίκτυο για τον όρο «εξοικονομώ ΙΙ» θα σας αποκαλύψει τα λαγωνικά της ενημέρωσης που σπεύδουν να αναδημοσιεύσουν οτιδήποτε τους στέλνουν οι έγκριτοι δημοσιογράφοι χωρίς την παραμικρή έρευνα από πλευράς τους.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.